Wat moet er in een bestuursverslag staan?

Wat moet er in een bestuursverslag staan?

In een bestuursverslag legt het bestuur verantwoording af over het beleid dat in het betreffende jaar is gevoerd. Het bevat een profiel van de organisatie, een visie van het bestuur en cijfers die betrekking hebben op de organisatie. Het financiële deel van een bestuursverslag noem je de ‘jaarrekening’.

Wat was en wordt soms nog gebruikt als het equivalent van de term bestuursverslag?

In het spraakgebruik pleegt echter de term “jaarverslag” als aanduiding voor het totaal van jaarrekening, bestuursverslag en overige gegevens te worden gehanteerd en wordt het puur financiële deel met “jaarrekening” aangeduid. Een meer neutrale term om het totaal aan te duiden is jaarrapport.

Wie stelt bestuursverslag vast?

Het bestuur moet de opgemaakte jaarrekening inclusief het bestuursverslag en de overige ge- gevens ter behandeling voorleggen aan de AV. De AV is bevoegd om de jaarrekening vast te stellen. De wet verplicht echter niet tot vast- stelling.

Wie stelt bestuursverslag op?

De bestuurders van een rechtspersoon stellen het bestuursverslag op, zodat dit ter informatie en inzake van de van de aandeelhouder(s) wordt gebracht (art 2:396). Kleine rechtspersoon zijn vrijgesteld voor het opstellen van het bestuursverslag.

Wie ondertekent het bestuursverslag?

Iedere bestuurder en commissaris van een BV of een NV die ten tijde van het opmaakbesluit in functie is, dient de opgemaakte jaarrekening te ondertekenen. Voor wat betreft de bestuurder wordt met onderte- kening uitgedrukt, dat deze kennis heeft genomen van de inhoud van de jaarrekening en daarmee in- stemt.

Wat moet er allemaal in een jaarverslag?

Het bestaat uit 3 onderdelen: de balans, winst- en verliesrekening en de daarbij horende toelichting. Hoe groter uw bedrijf, des te meer financiële informatie u in het rapport zult moeten vermelden. Meestal stelt de accountant of boekhouder de jaarrekening voor u op, maar u mag het uiteraard ook zelf doen.

Wat staat er in de overige gegevens?

Een opgave van de gebeurtenissen na de balansdatum met belangrijke financiële gevolgen voor de rechtspersoon en de in zijn geconsolideerde jaarrekening betrokken maatschappijen tezamen, onder mededeling van de omvang van die gevolgen.

Wat staat er in het jaarverslag?

Een jaarverslag bestaat uit een jaarrekening (de cijfers) en het jaarverslag (de toelichting op de cijfers). Daarmee wordt direct duidelijk dat er vaak verwarring ontstaat, omdat met ‘jaarverslag’ vaak het gehele rapport wordt bedoeld, terwijl het feitelijk slechts een onderdeel van het rapport is.

Wat hoort er in een jaarverslag te staan?

De inhoud van het jaarverslag kent geen vast model, maar bevat meestal een profiel van uw organisatie, met daarin uw visie, missie, marketingstrategieën, doelstellingen, werkmethoden en successen. U kunt een jaarverslag zien als een visitekaartje voor uw onderneming.

Wie moet de jaarrekening vaststellen?

De jaarrekening van een BV of NV vallend onder Boek 2 BW wordt opgemaakt door het bestuur van de rechtspersoon en wordt vervolgens vastgesteld door de algemene vergadering (voorheen algemene vergadering van aandeelhouders). De jaarrekening moet worden opgemaakt binnen vijf maanden na het einde van het boekjaar.

Wie moet jaarrekening vaststellen?

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering van aandeelhouders vastgesteld. Van belang is dat het enkele vaststellen niet automatisch decharge van de bestuurders en/of commissarissen inhoudt. Het vaststellen van de jaarrekening moet gebeuren binnen twee maanden na het opmaken ervan.

Wie stelt de jaarrekening op?

Alle bestuurders van de vennootschap zijn verantwoordelijk voor het opmaken van de jaarrekening. De opgemaakte jaarrekening moet worden ondertekend door alle bestuurders. Ontbreekt een handtekening van een bestuurder, dan moet de reden daarvan worden vermeld.

Related Posts