Wat zijn managementvergoedingen?

Wat zijn managementvergoedingen?

Managementvergoeding als beloning voor deelnemende BV Wanneer beide Holding BV’s voor de werkzaamheden die in de werk-BV worden verricht een bestuurder of directeur verhuren aan deze werk-BV, ontvangen de Holding BV’s hiervoor een managementvergoeding.

Wat is een management fee?

De management-fee is een vergoeding vanuit de werk-B.V./dochtervennootschap aan de holding-B.V./moedervennootschap voor het beheren van de werk-B.V. Van de management-fee kan vanuit de holding-B.V. onder ander het salaris van de directeur-grootaandeelhouder (DGA) worden voldaan.

Waarom managementfee?

De onderneming betaalt daarvoor een management-fee aan de BV, die deze vergoeding geheel of gedeeltelijk aan jou doorbetaalt. Je bent met deze constructie dus indirect in dienst van de onderneming. Je staat niet op de loonlijst van de onderneming waarvoor je werkzaamheden verricht, maar op die van je management BV.

Hoe boek je management fee?

Veel kantoren voegen de lonen en sociale lasten echter samen met de overige personeelskosten in een post Personeelskosten, waarna ze die post bovenaan zetten. Maar formeel vormen de Overige personeelskosten een subcategorie van de hoofdcategorie Overige bedrijfskosten.

Is management fee personeelskosten?

Kantinekosten, de Arboverzekering, kosten van uitzendkrachten en management-fees hebben alles te maken met de factor ‘arbeid’, maar ze zijn niet aan te merken als ‘Lonen’ of ‘Sociale lasten’. Volgens het modellenbesluit horen deze kosten daarom onder de post ‘Overige personeelskosten’.

Wat is een management BV?

Een management BV is een BV die is opgericht door één natuurlijk persoon die 100% eigenaar en directeur is van de BV. Deze BV wordt vervolgens gebruikt om een overeenkomst van opdracht (managementovereenkomst) af te sluiten met een andere BV. Deze andere BV is de BV waar de feitelijke onderneming in wordt gedreven.

Related Posts