Hoe bereken je aftrek zorgkosten?

Hoe bereken je aftrek zorgkosten?

Hoe bereken ik de aftrek zorgkosten?

  1. Neem de bedragen van de kosten die u mag aftrekken.
  2. Tel eventueel de verhoging specifieke zorgkosten op bij uw kosten.
  3. Verminder uw totale specifieke zorgkosten met het drempelbedrag. Het bedrag dat overblijft mag u aftrekken.

Wat is de grens voor aftrek ziektekosten?

De drempel bedraagt 1,65 procent van uw verzamelinkomen, met een minimum van 141 euro per volwassene (139 euro over 2021). Voor het gedeelte van uw verzamelinkomen dat hoger is dan 42.986 euro bedraagt de drempel 5,75 procent (42.434 euro over 2021). Doet u elektronisch aangifte, dan wordt dit automatisch berekend.

Welke ziektekosten zijn aftrekbaar?

Alleen (het deel) ziektekosten waarvoor de verzekerde/cliënt geen vergoeding ontvangt, op basis van een verzekering of regeling, zijn aftrekbaar. Bepaalde tegemoetkomingen hoeven niet van het aftrekbare bedrag te worden afgehaald, namelijk de tegemoetkoming van het CAK (chronisch zieken en gehandicapten), UWV (bij arbeidsongeschiktheid)

Wat zijn de aftrekbare zorgkosten in 2019?

Aftrekbare zorgkosten in 2019: Er zijn veel zorgkosten/ziektekosten die deels of zelfs volledig aftrekbaar zijn. Welk percentage je kunt aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting hangt af van het belastingtarief waar je in valt. Hieronder twee tabellen van de aftrekpercentages in 2019. Geen AOW.

Wat is de aftrekbaarheid van dieetkosten?

Dieetkosten. Er gelden vaste aftrekbare bedragen, afhankelijk van het nodige dieet. Kijk hiervoor op de dieetlijst. Als het inkomen – totaal box 1, 2 en 3 zonder persoonsgebonden aftrek – lager is dan een bepaald bedrag, mag het totaal aan specifieke zorgkosten worden verhoogd.

Welke kosten mag u aftrekken?

Veel kosten mag u niet aftrekken, zoals kosten waarvoor u al een vergoeding krijgt. Waarmee u nog meer rekening moet houden, leest u bij Voorwaarden aftrek zorgkosten. Andere kosten mag u maar voor een deel aftrekken of alleen onder bepaalde voorwaarden. Die voorwaarden vindt u in de lijst onder ‘Aftrekbaar’.

Related Posts