Wat is de rentestand voor een lening?

Wat is de rentestand voor een lening?

Persoonlijke Lening

Leenbedrag Vaste debetrente Jaarlijks kostenpercentage bij looptijden tot en met 72 maanden
van € 25.000,- tot € 35.000,- min. 4,5% – max. 8,2%
van € 15.000,- tot € 25.000,- min. 5,0% – max. 8,7%
van € 10.000,- tot € 15.000,- min. 6,6% – max. 9,5%
van € 5.000,- tot € 10.000,- min. 8,8% – max. 9,9%

Welke bank heeft laagste rente?

Welke bank voor jou de laagste hypotheekrente heeft, hangt af van: Je hypotheekvorm. Je rentevaste periode….Winstopslag.

1 jaar rente zonder NHG
Hypotheekvorm Hypotheekverstrekker Rente
Annuiteiten RegioBank 1,32 %
Annuiteiten OBVION 1,35 %
Annuiteiten SNS Bank 1,36 %

Wat is de rente van een lening?

De rente die je betaalt bij een lening is een vergoeding aan de bank voor het lenen van het geld. Het rentetarief hangt af van de leenvorm. Er zijn twee soorten leningen: de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Een persoonlijke lening kent een vaste rente (met vaste looptijd) en de rente van een doorlopend krediet is variabel.

Wat is een renteloze lening zonder rente?

Toch is het in sommige gevallen mogelijk om een lening zonder rente te krijgen. In dat geval spreekt men van een renteloze lening. Deze vorm van geld lenen zonder rente is vooral gebruikelijk tussen ouders en kinderen, die dankzij de renteloze lening over wat extra geld kunnen beschikken voor hun studies of voor de bouw van hun huis.

Welke factoren bepalen de rente voor je lening?

Banken en kredietverstrekkers kijken bij het bepalen van de rente voor je lening naar drie factoren: Je leenbedrag. De looptijd (aflosperiode) van je lening. Je persoonlijke situatie. Deze factoren bepalen hoeveel rente je betaalt voor je lening.

Wat is het lenen van geld gratis?

Als je leent dan het liefst zo goedkoop mogelijk natuurlijk. Maar het lenen van geld is niet gratis, je betaalt namelijk altijd rente over het geleende bedrag. Het verschil zit hem dus in de rente die jij betaalt aan de bank, de rente in combinatie met de looptijd bepaalt de prijs. Een korte looptijd en een lagere rente maken het lenen goedkoper.

Related Posts