Hoelang mag een caravan op een parkeerplaats staan?

Hoelang mag een caravan op een parkeerplaats staan?

Er zijn wel degelijk regels verbonden aan het parkeren van een caravan voor de deur. Deze regels verschillen per gemeente. De meeste gemeenten hanteren de regel dat een caravan, aanhanger of vouwwagen slechts 3 dagen in een openbaar gebied geparkeerd mag staan. In sommige gemeenten is dit zelfs nog korter.

Hoe lang mag een caravan op de eigen oprit staan?

Ook als de caravan of camper volgens de gemeente ‘schadelijk’ is voor het uiterlijk aanzien van de woonwijk, mogen zij u sommeren het voertuig te verplaatsen. Verder zijn er gemeenten waar het maximum van 3 dagen ook voor uw eigen oprit geldt, maar er zijn ook gemeenten waar helemaal geen maximum aantal dagen is.

Hoe lang mag een caravan op de oprit staan in Belgie?

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van jouw gemeente vind je wat de regels zijn betreffende het parkeren van je caravan. Meestal mag je een camper of caravan drie dagen op de openbare weg parkeren. Let op: in de APV staat ‘parkeren’ omschreven als ’te plaatsen of te hebben’.

Is een camping eigen terrein?

In principe ben je eigenaar van je eigen stukje bos en mag je dus kamperen in je eigen bos. Commercieel gebruik is doorgaans niet toegestaan. Dus een camping mag je niet zomaar beginnen. Ook mag je meestal niet zomaar een grote activiteit organiseren in je eigen bos.

Waar mogen campers staan?

De ANWB website schrijft hierover: “Met een camper ben je in principe vrij om langs de openbare weg en op parkeerplaatsen de nacht door te brengen, ook in Nederland. Let wel op: vaak is slapen toegestaan, maar uitpakken om te kamperen niet. Dus luifel in, geen tuinset en geen barbecue naast de camper”.

Welke gemeente mag je slapen in de auto?

Tot 2008 was het in de openluchtrecreatie wet geregeld dat je niet mocht slapen in je auto op plekken die daar niet voor bestemd zijn. Deze wet is niet langer geldig maar dat betekent niet dat je nu overal mag slapen. Het is sinds 2008 aan de gemeenten om te bepalen waar je wel en niet mag slapen in de auto.

Related Posts