Is het verplicht een mondkapje te dragen op school?

Is het verplicht een mondkapje te dragen op school?

Het bevoegd gezag informeert het personeel, leerlingen en ouders over de wettelijke plicht tot het dragen van een mondkapje. Uitgangspunt is dat leerlingen en onderwijspersoneel op school verplicht een mondkapje dragen.

Kan je mondkapje verplichten?

Het kabinet heeft dit advies echter niet overgenomen in de meest recente coronamaatregelen. Werkgevers kunnen hun medewerkers verplichten een mondkapje te dragen op het werk, ook als dat niet wettelijk verplicht is. Als werkgever moet je namelijk zorgen voor een veilige werkplek.

Wat als leerling besmet is?

Leerlingen en personeelsleden die mogelijke symptomen hebben, blijven thuis en laten zich testen. Ook leerlingen en personeelsleden die geen symptomen hebben maar wel een positieve test afgelegd hebben, blijven thuis in isolatie.

Is het verplicht om een mondkapje te dragen in het OV?

Het dragen van een mondkapje is in Nederland alleen verplicht op luchthavens na de security check en in het vliegtuig. In (openbaar) vervoer binnen Nederland zijn mondkapjes niet verplicht. Daar waar het druk is, kunt u uzelf en anderen beschermen door een mondkapje te dragen.

Waar is mondmasker nog verplicht?

Het mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar: Voor alle professionals die vallen onder de wet van 2015 betreffende de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen (met uitzondering van de logopedisten en de psychologen). Het gaat dus om alle artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, apothekers, …

Wat is de boete als je geen mondkapje draagt?

Hoe hoog is de boete wanneer je geen mondkapje draagt? Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Welke mondkapjes worden verplicht?

Gebruik geen zakdoek, sjaal of zelfgemaakt mondkapje. Heeft u een kwetsbare gezondheid? Dan geldt voor u het advies om een medisch mondkapje van minimaal type II-R te dragen. Iedereen krijgt het advies een medisch mondkapje te dragen dat minimaal type II is.

Wat is een hoogrisico contact?

Hoog risico contact een persoon met een cumulatief contact van minstens 15 minuten binnen een afstand van <1,5m (“face to face”), bijvoorbeeld in een gesprek; een persoon die meer dan 15 minuten in dezelfde kamer/gesloten omgeving was met een COVID-19 patiënt.

Wat als een klasgenoot positief test?

Jongeren blijven ook thuis als ze: positief zijn getest. getest gaan worden en/of in afwachting zijn van de testuitslag. in quarantaine zitten op advies van de GGD in verband met een grote corona uitbraak in de groep.

Wie hoeft geen mondmasker te dragen?

​​​​​​​Uitzonderingen voor dragen mondkapje Mensen die vanwege hun beperking of ziekte fysiek niet in staat zijn een mondkapje te dragen of op te zetten. Bijvoorbeeld door een aandoening aan hun gezicht. Mensen die door het dragen van een mondkapje last krijgen van hun gezondheid. Bijvoorbeeld door een longaandoening.

Wat als ik geen mondkapje draag?

Related Posts