Hoe noem je iemand die op een booreiland werkt?

Hoe noem je iemand die op een booreiland werkt?

Als engineer kun je bij het werken op een booreiland een salaris verdienen van 42.500 euro. Dit kan oplopen tot een bedrag van 66.500 euro en hoger per jaar, dit hangt af van de functie, je ervaring en je opleiding. Senior functies kunnen de engineer zomaar 147.600 euro per jaar opleveren.

Waar zijn booreilanden?

Van de ongeveer 160 productielocaties in het Nederland deel van de Noordzee liggen enkele platforms in de territoriale wateren. Het merendeel ligt in het centrale stuk van het Nederlands Continentaal Plat.

Hoe lang zit je op een booreiland?

Als medewerker op een booreiland ben je gemiddeld twee tot vier weken van huis, om vervolgens twee tot vier weken thuis te zijn.

Kan een booreiland varen?

Beslissing HvJ: een boorplatform is geen schip, want het is niet bedoeld om mee te varen. Het HvJ stelt vast dat de verkochte boorplatformen mobiele offshore boorinstallaties zijn. Een platform bestaat uit een drijvend ponton.

Wat verdien je in de offshore?

Offshore salarissen

Functie Salaris Opleiding
Hydraulic-Monteur $ 42.300 VCA / Vakdiploma
Operator $ 50.700 MTS / VCA / VAPRO
Operator (Chemie) $ 58.500 MTS / VCA / VAPRO
Asst. Terminal Manager $ 78.000 HBO / HTS / VCA / Vakdiploma

Hoeveel verdiend een offshore?

Je kunt een topsalaris verdienen door jezelf omhoog te werken. Om een aantal voorbeelden te noemen als je werkt in de categorie warehouseman dan verdien je 42.500 euro per jaar en als je bij OIM werkt dan verdien je 75.000 euro per jaar. Ben je senior engineer dan krijg je meer dan 120.000 euro per jaar.

Hoeveel platforms Noordzee?

Olie en gas zijn op hun retour, en daarom nadert het einde van zo’n 600 productieplatforms op de Noordzee. Het Nederlandse aandeel telt 150 platforms waarvan de komende tien jaar naar verwachting de helft moet worden verwijderd.

Waar ligt boorplatform l10a?

De officiele benaming is dan ook L10-CDA. Op het platform, welke 62.5 kilometer vanaf Den Helder ligt, kunnen in de accomodatie maximaal 64 mensen werken en slapen, dit is aan de grote kant voor Nederlandse begrippen, alleen de K14-FA-1 van de NAM kan er meer huisvesten (bijna 90).

Wat kost een booreiland?

“Een boorplatform dat stil ligt, kost ongeveer een half miljoen euro per dag.” Een boorplatform is een platform dat is gebouwd om in relatief ondiep water te boren naar aardolie of aardgas. Als er voldoende hoeveelheden winbare olie of gas wordt gevonden, maakt het booreiland plaats voor een productieplatform.

Related Posts