Welke leeftijd gaan leraren met pensioen?

Welke leeftijd gaan leraren met pensioen?

Iedereen die is geboren na 1 januari 1948 ontvangt pas na zijn 65ste aow, oplopend van 66 jaar in 2018 naar 67 jaar in 2021. De meeste onderwijswerknemers zijn op die leeftijd al met pensioen. In 2016 was de gemiddelde pensioenleeftijd volgens pensioenfonds ABP 64,09 jaar. In 2010 was dat nog 63,91.

Kan ik eerder met pensioen in het onderwijs?

Kan ik vanwege de maatregelen uit het pensioenakkoord met behoud van een (gedeeltelijk) salaris eerder stoppen met werken, zonder dat ik daarvoor vervroegd pensioen hoef op te nemen? In het onderwijs is dit niet in de cao geregeld. U kunt op individuele basis bij uw werkgever voorleggen wat mogelijk is.

Wie komt in aanmerking voor de RVU regeling?

Wie mag gebruikmaken van de RVU-regeling? Alle werknemers die maximaal 36 maanden (of minder) voor hun AOW-leeftijd staan, mogen gebruikmaken van de regeling. De hoogte van de uitkering is onafhankelijk van het oorspronkelijke inkomen, arbeidsverleden en/of fulltime of parttime dienstverband.

Wat is het pensioen van een onderwijzer?

Volledig pensioen bedraagt 75% van de gemiddelde wedde van de laatste 10 jaar. Het volledige pensioen wordt bereikt na een loopbaan van 41 jaar en 3 maanden. Gemiddeld brutopensioen voor iemand die zijn hele loopbaan als leraar secundair onderwijs heeft gewerkt is 2988 euro of 2123 euro netto.

Wat verdient een gepensioneerde leraar?

Schalen, tredes en beloningen in het voortgezet onderwijs

Schaal Salaristrede Maandsalaris
LB Maximum € 4.301
LC Start € 2.840
LC Na 10 jaar € 4.473
LC Maximum € 5.012

Hoe ver kun je je pensioen naar voren halen?

Je kunt je pensioendatum uitstellen. Voor 1 januari 2017 moest je dan ook echt doorwerken. Sindsdien is doorwerken niet verplicht. Je kunt je pensioen maximaal 5 jaar na je AOW-leeftijd laten ingaan.

Hoe hoog is de RVU-uitkering?

Het RVU bedrag 2022 is maximaal € 1.874,- bruto per maand. Vorig jaar was dat € 1.847,-. Wanneer je gebruik maakt van de loonheffingskorting, bedraagt de netto uitkering ongeveer € 1.310,- per maand, zonder loonheffingskorting is dat € 1.075,- netto per maand.

Is werkgever verplicht RVU te betalen?

RVU staat voor Regeling Vervroegde Uitkering. Het gaat om een regeling die je recht geeft op een uitkering om de periode tot aan je pensioen en/of AOW te overbruggen. Als de fiscus bepaalt dat een regeling een RVU is, moet de werkgever over de uitkering een heffing van 52 procent betalen.

Related Posts