Hoe vaak mag je een lerarenbeurs aanvragen?

Hoe vaak mag je een lerarenbeurs aanvragen?

U kunt maar 1 keer gebruikmaken van de regeling lerarenbeurs. Hierop zijn 2 uitzonderingen: U hebt al een lerarenbeurs gehad voor een korte opleiding. U kunt een nieuwe aanvraag doen voor een bachelor-, master- of postinitiële masteropleiding.

Hoeveel is de tegemoetkoming scholieren?

Als thuiswonende krijg je als basistoelage €113,66 en wanneer je uitwonend bent is dat €265,01. Verder kun je, afhankelijk van je opleiding en het gezamenlijke inkomen van je ouders, nog een toeslag ontvangen. Je krijgt deze tegemoetkoming maandelijks. Belangrijk is wel dat je hem op tijd aanvraagt.

Hoeveel uur verlof lerarenbeurs?

De vergoeding voor uw studieverlof is een vast bedrag per onderwijssector, per verlofuur. Voor een bachelor, premaster of schakelprogramma geldt bij een volledige aanstelling een maximum van 160 klokuren per jaar. Dat komt neer op 4 uur per week. Bij een deeltijdaanstelling vergoeden we naar rato.

Hoe laat lerarenbeurs aanvragen?

Aanvragen lerarenbeurs U kunt de lerarenbeurs aanvragen bij DUO. Dat kan van 1 april 18.00 uur tot en met 15 mei. Voor uw aanvraag heeft u een DigiD mét sms-controle nodig. Het regelen hiervan duurt een aantal dagen.

Wat heb je nodig om de lerarenbeurs aan te vragen?

Om de lerarenbeurs te krijgen, moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • U hebt een onderwijsbevoegdheid óf u bent leraar in het hbo en hebt minimaal een bachelordiploma.
  • U werkt bij een bekostigde school of orthopedagogisch didactisch centrum in (Caribisch) Nederland op het moment van de aanvraag.

Wat is een lerarenbeurs duo?

De lerarenbeurs bestaat uit een vergoeding voor collegegeld, studiemiddelen en reiskosten. Daarnaast kan uw werkgever subsidie krijgen om u studieverlof te geven.

Hoeveel studiepunten voor lerarenbeurs?

Minimaal 15 studiepunten per studiejaar U moet minimaal 15 studiepunten (ECTS) per studiejaar halen, ook als u later start of vrijstellingen hebt. Hebt u zoveel vrijstellingen dat u geen 15 studiepunten kunt halen? Neem dan contact met ons op.

Heb ik recht op tegemoetkoming leraren?

U krijgt tegemoetkoming leraren als u aan 1 van de volgende voorwaarden voldoet: U woont 5 jaar of langer aaneengesloten in Nederland. U bent naar Nederland gekomen om te werken. Dit moet voor minimaal 56 uur per maand zijn.

Hoe hoog is de tegemoetkoming voor leraren?

De tegemoetkoming leraren is een gift en bestaat uit een vergoeding voor het cursus- of collegegeld en de schoolkosten. De maximale tegemoetkoming bedraagt € 567,23 voor het cursus- of collegegeld en € 738,24 voor de schoolkosten.

Wat is een studieverlof?

volledig verlof met behoud van maandinkomen voor het volgen van lessen, eventuele stages en contacturen die voor de studie vereist zijn en voor het afleggen van examens. Voor zelfstudie krijg je bovendien tot maximaal 1 dag per week doorbetaald verlof.

Wat is een postinitiële master?

Post initiële masteropleidingen De Postinitiële masterprogramma’s* zijn voortgezette, veelal beroepsgerichte, opleidingen die primair gericht zijn op mensen die al een hbo- of universitaire titel behaald hebben en/of over de nodige werkervaring in de beroepspraktijk beschikken.

Wat is studieverlof?

Is de lerarenbeurs een gift?

Gift of terugbetalen De lerarenbeurs is een voorwaardelijke gift. Om de beurs te houden, moet u een minimumaantal studiepunten per studiejaar halen. Ook als u later in het studiejaar start.

Related Posts