Wat is de HHT?

Wat is de HHT?

De Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) is een toelage die burgers kunnen krijgen als ze een huishoudelijke hulp inhuren. Mensen die geen of minder huishoudelijke hulp krijgen vanuit de WMO kunnen voor een geringe eigen bijdrage professionele hulp inkopen.

Hoe kan ik thuiszorg aanvragen?

Hulp in de huishouding kunt u aanvragen bij uw gemeente (een Wmo-loket, wijk-/buurtteam of algemeen telefoon nummer van uw gemeente). De gemeente bepaalt of u de huishoudelijke hulp echt nodig heeft en zo ja, voor hoeveel uren in de week.

Wat is de visie van zuyderland?

Onze visie is: • Wij staan voor patiëntgerichte benadering en zorg. Wij zijn een spil in de Zuid-Nederlandse zorgmarkt. Wij nemen samen met de zorgverzekeraars verantwoordelijkheid voor de inrichting van de zorg. Wij zijn toonaangevend op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Wat is huishoudelijke toeslag?

De Huishoudelijke Hulp Toelage, beter bekend als HHT, is een toelage die u in sommige gemeenten kunt ontvangen bij het inhuren van huishoudelijke hulp. De HHT is een regeling van de Rijksoverheid om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden in de thuishulp.

Wat zijn de kosten voor thuiszorg?

De wijkverpleging wordt vergoed uit uw zorgverzekering, indien u hiervoor een indicatie heeft. Voor deze zorg hoeft u niet bij te betalen. Er is geen sprake van een eigen bijdrage. Ook het eigen risico van de zorgverzekering is niet van toepassing op de Thuiszorg.

Wat kost thuiszorg huishoudelijke hulp?

De eigen bijdrage die mensen moeten betalen voor gebruik van voorzieningen uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is straks voor iedereen gelijk. Het bedrag gaat per 1 januari 2019 naar 17,50 euro per vier weken, ongeacht het inkomen of de draagkracht.

Wie vergoed huishoudelijke hulp?

Hulp bij het huishouden kan op twee manieren vergoed worden: Door de gemeente vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Door het zorgkantoor vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)

https://www.youtube.com/watch?v=4WRrbEbUbEc

Related Posts