Is het zinvol om je als adverteerder bij een affiliate marketingnetwerk aan te sluiten?

Is het zinvol om je als adverteerder bij een affiliate marketingnetwerk aan te sluiten?

Dankzij affiliate marketing kun je daarom doelgroepen aanspreken die anders erg duur of onbereikbaar voor je zijn, terwijl je pas betaalt als zij ook echt iets bij je afnemen. Het affiliate netwerk is de tussenpersoon. Als adverteerder sluit je je aan bij een van de affiliate netwerken (daarover later meer).

Wat is Influencing?

In principe is een influencer een persoon die anderen beïnvloedt in hun koopgedrag. De naam verraadt het eigenlijk al. Maar deze invloed hebben ze niet zomaar. Die invloed is gebaseerd op hun autoriteit, kennis, band met hun volgers of hun positie.

Wat verdient een micro influencer?

Per 1000 volgers rekent een TikTok influencer ongeveer 50 euro per video. Nano: 1.000 – 10.000 volgers: 50 tot 150 euro per post. Micro: 10.000 – 100.000 volgers: 75 tot 250 euro per post. Meso: 100.000 – 500.000 volgers: 250 tot 1.000 euro per post.

Hoe presenteer je een nieuw product?

Een nieuw product presenteren kan op verschillende manieren, door bijvoorbeeld een productvideo of PowerPoint presentatie. In elk geval is visuele ondersteuning onmisbaar. Je product kan nog zo goed zijn, maar pas met de juiste presentatie komt dat product echt tot leven!

Wat zijn de kosten voor de adverteerder bij een eigen affiliate programma?

Kosten affiliate-netwerk Over een orderbedrag van 100 euro is dit 10 euro. 10 euro is het bedrag dat de affiliate ontvangt voor de aangebrachte sale. Over deze affiliate-vergoeding van 10 euro berekent het netwerk haar opslag. Bij een opslag van 1,25 zijn je uiteindelijke kosten 12,5 voor deze order.

Hoeveel commissie affiliate?

De hoogte van het percentage dat de affiliate ontvangt varieert meestal tussen 5% tot 50%, het ligt aan de productcategorie wat het beste past voor jou. Biedt wel een aantrekkelijke commissie aan, als je een te laag percentage aanbiedt loop je de kans dat affiliates naar de concurrent gaan.

Related Posts