Waar is een T1 document voor?

Waar is een T1 document voor?

Met een T1-document kunnen goederen afkomstig uit een land buiten de EU worden vervoerd binnen de EU, ook als deze eerst worden opgeslagen in een douane-entrepot. De eventuele invoerrechten en BTW hoeven pas te worden betaald in het land van inklaring: de uiteindelijke bestemming dus.

Wie maakt een T1 document op?

Voor binnenkomende zendingen kan DHL Express het T1/Transitdocument (NCTS) voor u opmaken voor het vervoer van de goederen naar u of uw douane-expediteur. meer informatie kunt u vinden op onze douane uitleg pagina. Voor uitgaande zendingen dient u zelf of uw douaneexpediteur te zorgen voor het Transitdocument.

Wat is het verschil tussen een T1 en T2 document?

Bij het vervoersdocument T1 spreken we over niet-unie goederen. Bij T2 zijn het unie goederen. Meestal komen goederen die op T1 vervoerd worden niet uit de Europese Unie en staan bijvoorbeeld op Schiphol of in de Rotterdamse haven. De goederen staan daar onder douane toezicht.

Wat is volume Transport?

Volumevervoer is het vervoeren van goederen waarbij er sprake is van een groot volume, maar waarbij het gewicht relatief laag is.

Wie regelt T1 document?

De opmaak van een T-1 Document is verplicht voor het transport van deze (nog) niet ingeklaarde goederen binnen de Europese Unie. SILS Customs regelt dit document graag voor u. Uw goederen kunnen dan zonder problemen worden vervoerd of zelfs worden doorgevoerd binnen de Europese Unie.

Hoe lang is T1 geldig?

Een T-document heeft een beperkte geldigheidsdatum. Het dient tijdig te worden aangezuiverd door een opvolgend document of het moet door middel van inklaring in het vrije verkeer worden gebracht of weer uitgevoerd worden naar buiten de EU.

Wat is aanzuiveren douane?

De aanzuivering is juist verwerkt, de Douane geeft hiermee aan dat de goederen de EU verlaten hebben. Een Bewijs van Uitvoer (Proof of Export) is beschikbaar als download in jouw ‘Orderoverzicht’ in de kolom ‘Beschikbare documenten’. Hiermee bevestigt de Douane dat ze een aanvullend verzoek ontvangen hebben.

Wat is een T2 document?

Een T2 document is een vervoerdocument. Met een T2 document worden goederen die zich in Europa in het vrije verkeer bevinden onder douanetoezicht vervoert. Denk hierbij aan een vrachtauto die van Nederland naar Italië rijd en door Zwitserland gaat.

Wat betekent T1?

Een document T1 wordt opgemaakt voor extern communautair douanevervoer. Dus voor het vervoer van goederen van de ene plaats naar de andere plaats in het douanegebied van de EU, waarbij de goederen onder douanetoezicht zijn gesteld. Dit houdt in dat de goederen vergezeld gaan van een douanedocument, het zgn. T1.

Wat is aanzuiveren?

aanzuiveren – (zuiverde aan, heeft aangezuiverd), 1. het alsnog verschuldigde bedrag (van een schuld) voldoen; 2. (een verantwoording) verifiëren (BW).

Related Posts