Heeft betreurt of betreurd?

Heeft betreurt of betreurd?

Het werkwoord betreuren wordt niet gecombineerd met een indirect object (zoals in het spijt mij). Het betreurt mij* en het betreurt ons* zijn dus niet correct. Vervoeging: ik betreur, jij betreurt, hij betreurt, wij betreuren.

Hoe schrijf je betreurd?

(betreurde, heeft betreurd), 1. bedroefd zijn over iets: een ongeluk, een vergissing betreuren; 2. bedroefd zijn over het verlies of gemis van iemand of iets; meest in het passief: zijn overlijden werd algemeen betreurd; in verzwakte opvatting: er vielen vier slachtoffers te betreuren.

Wat betekent betreuren?

Het werkwoord betreuren, dat als betekenissen heeft ‘jammer vinden’, ‘spijt hebben over’, ‘bedroefd zijn over’, is overgankelijk, dat wil zeggen dat het met een lijdend voorwerp verbonden wordt.

Wat is betreurenswaardig?

waard om betreurd te worden. waard om betreurd te worden; te betreuren; jammerlijk; spijtig. Gebruikelijker dan de synoniemen betreurenswaard en betreuringswaardig.

Is het helaas of helaas?

helaas = I helaas bijwoordUitspraak: [heˈlas] Voorbeeld: `Door de hevige sneeuwval moesten we helaas eerder naar huis. `Synoniemen: jammer, jammer genoeg II Asverschuiving = Dit begrip wacht helaas nog op uitleg.

Wat zeg je als je iets jammer vind?

betreurenswaardig, jammer, hard, naar, spijtig. helaas (tw) : eilaas, jammer, ongelukkigerwijs.

Hoe schrijf ik helaas?

Helaas, hij was te laat. (helaas is een tussenwerpsel) Helaas was hij te laat. (helaas is een bijwoord)

Wat voor een woord is helaas?

helaas – Bijwoord 1. jammer genoeg, spijtig genoeg ♢ We hebben er alles aan gedaan, maar het is helaas niet gelukt. ♢ Helaas voor de gevangene mislukte zijn vluchtpoging. helaas – Tussenwerpsel 1.

Wat jammer om te horen?

spijtig (bn): betreurenswaardig, jammer, kwalijk, lelijk, sneu, teleurstellend, triest, betreurenswaard. spijtig (bn): berouwvol, teleurgesteld, verdrietig.

Is jammer Een gevoel?

jammer = jammer bijv. naamw. Uitspraak: [ˈjɑmər] Voorbeelden: `het jammer vinden dat het feestje niet doorgaat`, `Ik kom toch maar niet naar je toe.

Related Posts