Wat kost een drone certificaat?

Wat kost een drone certificaat?

De kosten van de drone opleiding en het examen zijn 99 euro. Bent u reeds in het bezit van het Basiscertificaat A1-A3 en bent u alleen geïnteresseerd in het Aanvullende certificaat A2? Dan kunt u ervoor kiezen om het Aanvullende certificaat A2 los te bestellen en zo uw EU Dronebewijs compleet te maken.

Hoe ziet een drone certificaat eruit?

Hoe ziet het examen eruit? Het Basiscertificaat A1-A3 examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Voor het Aanvullende certificaat A2 examen maakt u 30 meerkeuzevragen. Daarbij kunt u kiezen om het examen online of op locatie met pen en papier te maken.

Hoe lang is een drone certificaat geldig?

Het vliegbewijs blijft 5 jaar geldig vanaf de dag dat u de online kennistest heeft gehaald. Voordat u uw vliegbewijs kunt verlengen, moet u eerst opnieuw een online kennistest doen bij een erkende Nederlandse vliegschool. Daarna kunt u een nieuw vliegbewijs aanvragen.

Hoe oud moet je zijn voor een drone bewijs?

De minimumleeftijd om met een drone, zwaarder dan 250 gram, te mogen vliegen is 16 jaar in Nederland. Leeftijd mag per EU lidstaat nog worden verlaagd tot 14 jaar (specifieke categorie) en 12 jaar (open categorie). Het kan dus zijn dat je in een ander EU lidstaat wel mag vliegen als je jonger bent dan 16 jaar.

Welke drone bewijzen zijn er?

U heeft een vliegbewijs nodig als u met een drone wil vliegen in de subcategorieën A1 en A3….Vliegbewijs nodig voor subcategorie A1 en A3

  • Drone Class;
  • Drone Flight Academy;
  • Dutch Drone Academy;
  • EuroUSC-Benelux;
  • NLR Drone Centre;
  • OmniDrones Academy;
  • ROC van Amsterdam;
  • The Green Drone Academy.

Hoe oud moet je zijn voor een Dronebewijs?

Waar mag je Dronen?

Je mag niet boven aaneengesloten bebouwing vliegen. Je mag niet in gebieden rondom vliegvelden en andere no-fly zones vliegen. Je moet de drone altijd kunnen zien. Je mag niet hoger dan 120 meter boven de grond of het water vliegen.

Related Posts