Wat eet een Trompetvis?

Wat eet een Trompetvis?

Deze vissen worden in gevangenschap ongeveer 60cm lang, en hangen het liefst stil in het water tot er een prooi langskomt. De Trompetvis eet artemia,mysis en krill, maar als ze wat groter worden zullen ze ook andere vissen kunnen opeten.

Heeft een vis tanden?

De meeste vissen hebben tanden; vorm en plaatsing daarvan worden door het dieet bepaald. Bij beenvissen bestaan de tanden uit dentine met een glazuurlaagje, en ze bevatten een pulpaholte met zenuwen, bloedvaatjes en bindweefsel.

Heeft een goudvis tanden?

Goudvissen pakken het voer met hun bek en maken het klein met de tanden achter in hun keel (de keeltanden). Als het voedsel in de maag en de darmen is verteert.

Hoe ziet een eitje van een goudvis eruit?

Jonge goudvissen zijn bij de geboorte bijna allemaal zwart van kleur. Geleidelijk krijgen de vissen een oranje kleur. Na circa acht maanden is de helft van de jonge goudvissen oranje. Na een jaar is 80% oranje.

Is een goudvis slim?

Goudvissen hebben wel degelijk een geheugen en zullen zelfs hun verzorger herkennen. Natuurlijk is ieder dier zo slim als nodig is. Goudvissen hebben in de natuur vooral een goed aanpassingsvermogen nodig. Daar is hun brein dan ook op ingesteld.

Waar leggen goudvissen hun eitjes?

Het aquarium waar de vissen inzitten moet wel groot genoeg zijn. Het vrouwtje zet haar bevruchte eitjes af tussen de planten. De beste planten hiervoor zijn fijnbladige waterplanten, zoals waterpest (Elodea Nuttallii) en hoornblad (Ceratophyllum submersum). Het afzetten van de eitjes wordt ook wel kuitschieten genoemd.

Hoe legt een goudvis eitjes?

Hoewel er verschillende vissoorten zijn die levende vissen baren, leggen vrouwelijke goudvissen eieren (kuit) waar de guppen uit komen. Het leggen van de eitjes heet “kuit schieten”. Nadat de eitjes gelegd zijn bevrucht een mannetjes goudvis de eitjes.

Related Posts