Hoe Mmsi nummer aanvragen?

Hoe Mmsi nummer aanvragen?

AIS transponders zijn (verplicht) voorzien van een MMSI-nummer-nummer. Dit nummer koppelt je identiteit -als gebruiker van zendfrequenties- aan het AIS-apparaat. Een MMSI-nummer vraag je persoonlijk aan bij Agentschap Telecom.

Wat is een Mmsi nummer?

Het MMSI nummer is een negen cijferig internationaal identificatienummer wat gebruikt wordt in de maritieme telefonie.

Wat heb je nodig voor AIS?

Voor het gebruiken van AIS (transponder/reciever) heb je dus een MMSI-nummer nodig. Dat kun je aanvragen bij het Agentschap Telecom. Je hebt hier wel het Basiscertificaat Marifonie voor nodig. De leverancier kan het MMSI nummer inprogrammeren in je apparatuur.

Hoe ziet een ATIS code eruit?

De cijfercode begint altijd met een 9, vervolgens de maritieme identificatiecijfers van Nederland (243 / 244 of 245). Vervolgens de tweede letter. Zo is de A dan 01 en de Z is 26. De ATIS code voor een schip met de roepnaam PI4019 luidt dus als volgt.

Wat kost een marifoon cursus?

Aanmelden voor de cursus marifonie De kosten bedragen €165,-. Daarnaast betaald u €68,- examengeld. Dit is een door het Agentschap Telecom vastgesteld bedrag. Ook krijgt u een door ons verzorgde lunch tijdens de cursusdag en het cursusboek, dat u mag houden als naslagwerk.

Hoe marifoon aanmelden?

Registratie melden bij Agentschap Telecom Log in met uw DigiD in Mijn Agentschap Telecom, klik in het menu op ‘Nieuwe zaak’ en doe een nieuwe registratie onder ‘Melding frequentiebereik maritiem’. Woont u in het buitenland en heeft u geen DigiD? Dan kunt u binnenkort ook inloggen via eIDAS.

Hoe ATIS programmeren?

Een ATIS-code wordt vaak weergegeven met 2 letters en 4 cijfers. Voor het programmeren van bijvoorbeeld een marifoon is het complete nummer nodig en dit kunt u met onderstaande gegevens omzetten*. Een ATIS-nummer begint altijd met een 9. Daarna volgen 3 cijfers die per land verschillend zijn.

Wat is AAIC?

Verrekeningsinstanties (AAIC) Voor communicatie via marifoon met kuststations of via satellietapparatuur is het noodzakelijk dat een contract heeft met een verrekeningsinstantie. De AAIC-code van deze verrekeningsinstantie geeft u aan Agentschap Telecom door via Mijn Agentschap Telecom.

Hoe kom ik aan een ATIS nummer?

In het menu van de marifoon kan je de ATIS en MMSI nummers controleren of opzoeken. Ook kan je een verkeerspost aanroepen met het verzoek om je ATIS-code uit te lezen. De meeste verkeersposten en grotere sluizen hebben namelijk een decoder waarmee ze aan je ATIS-code je bijbehorende roepnaam kunnen aflezen.

Wat is de beste Handmarifoon?

Icom is een professioneel merk uit Japan als het gaat om portable marifoons of vaste marifoons, en alles wat daarbij komt kijken. Zie de Icom IC-M73 getest als beste handmarifoon volgens de Waterkampioen.

Welke antenne voor AIS?

Een AIS-transponder heeft áltijd een eigen GPS-antenne nodig. Het voordeel van een interne GPS-ontvanger is dat u geen losse GPS-antenne hoeft te plaatsen en kabels hoeft te trekken. Heeft u een stalen schip, dan zal er een externe GPS-antenne aangesloten moeten worden die buiten wordt geplaatst.

Is AIS verplicht?

AIS verplicht Het gebruik van AIS is sinds 2016 verplicht op wateren waar het Binnenvaartpolitiereglement(externe link) (BPR) geldt. Op de Rijn moeten schepen ook beschikken over een verplichte elektronische vaarkaart (Inland-ECDIS(externe link) ).

Hoe werkt een Handmarifoon?

Een marifoon is een zend- en ontvangapparaat voor maritieme communicatie. Via de marifoon leg je contact met andere schepen en met walstations, zoals sluizen, verkeersposten of de kustwacht. Zowel op zee als op binnenwater. Goed marifoongebruik draagt bij aan de veiligheid op het water.

Related Posts