Hoe geef je iemand tips en tops?

Hoe geef je iemand tips en tops?

Tips en tops – vragen en tips

  1. Begin je feedback met jouw intentie, bijvoorbeeld: ‘Ik wil graag dat jij een excellente presentator wordt, dat wens ik voor jou en daarom nu mijn feedback. ‘
  2. Deel een top. Begin dan met het delen van jouw compliment.
  3. Deel nu een tip.
  4. Deel een top.
  5. Vat je feedback samen.

Hoe vraag je feedback aan collega’s?

Je vraagt feedback om meer inzicht te krijgen. Aan enkel een ‘ja’ of ‘nee’ heb je dus weinig. Door open vragen te stellen, vergroot je de kans op een uitgebreid en relevant antwoord. Stel vragen die beginnen met ‘wie’, ‘wat’, ‘hoe’, ‘wanneer’ of ‘waarom’.

Wat is constructief feedback?

Constructieve feedback. Je geeft alleen feedback op gedrag dat veranderbaar is. Feedback is altijd constructief, je wilt immers een gedragsverandering teweeg brengen. Je kunt bijvoorbeeld tegen een medewerker zeggen dat hij moet stoppen met stotteren, maar stotteren is geen gedrag. Als iemand erg luid telefoneert,

Waar kun je positieve feedback geven?

Positieve feedback kun je geven in de vorm van complimenten (‘Je hebt een goede speech geschreven’), of wat uitgebreider aan de hand van het 4G-model voor feedback. ‘Ik zie dat je de speech al af hebt’ (gedrag). ‘Een goed verhaal, fijn’ (gevoel). ‘Dat scheelt mij veel tijd’ (gevolg).

Welke feedback geef je als leidinggevende?

Als leidinggevende geef je vaak feedback, zowel bewust als onbewust. Positieve feedback kun je geven in de vorm van complimenten (‘Je hebt een goede speech geschreven’), of wat uitgebreider aan de hand van het 4G-model voor feedback. ‘Ik zie dat je de speech al af hebt’ (gedrag).

Hoe geef je feedback op een presentatie?

Geef feedback op concreet gedrag; op wat je hoorde en wat je zag. Geef aan hoe dat op jou als publiek overkwam. Geef suggesties hoe het anders kan. Onthoud daarbij dat het makkelijker is om iets aan te leren dan om iets af te leren.

Related Posts