Wat is premie op op loonstrook?

Wat is premie op op loonstrook?

OP is de afkorting van ouderdomspensioen. Uw werkgever houdt (verplicht) premie in voor uw ouderdomspensioen (OP). Dit wordt op uw salarisstrook vermeld als ‘Premie OP’.

Waaruit bestaat de ingehouden loonheffing op een loonstrookje?

Loonheffing is de verzamelnaam van de belasting en premies die van het bruto salaris worden ingehouden. Maar, hoe werkt loonheffing? Na het inhouden van deze heffing, en eventuele andere heffingen zoals pensioenbijdrage, blijft het netto salaris over. Dit bedrag wordt uiteindelijk aan de medewerker uitgekeerd.

Waar staat premie op voor?

OP-premie, inhouding OP staat voor ouderdomspensioen. Dit is het geld dat u als werknemer bijdraagt aan uw ouderdomspensioen. Hier betaalt u maandelijks een bedrag voor. Deze wordt ingehouden op het bruto inkomen voordat er belasting over betaald wordt.

Waar bestaat de loonheffing uit?

Loonheffing bestaat uit loonbelasting, premies voor volks- en werknemersverzekeringen en soms ook een inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet. Je werkgever houdt deze belasting al voor je in op je loon. En betaalt het geld dan voor jou als voorschot aan de Belastingdienst.

Wat betekent ingehouden loonbelasting?

Loonheffing is de verzamelnaam van de belasting en premies die van het bruto salaris worden ingehouden. Op het moment dat je loon uitbetaalt, moet je daar loonheffingen op inhouden. Die betaal je vervolgens aan de Belastingdienst.

Hoe staat reiskostenvergoeding op loonstrook?

Je recht op reiskostenvergoeding bij woon-werkverkeer Voor elke gewerkte dag heb je recht op een reiskostenvergoeding. Het staat ook altijd op je loonstrook. Het maakt niet uit of je met de fiets, auto of lopend naar je werk gaat. Bij gebroken diensten heb je elke dienst recht op een reiskostenvergoeding.

Wat is een loonstrook?

De werkgever is verplicht bij iedere wijziging van het uit te betalen bedrag een loonstrook uit te reiken aan de werknemer. Loon loonheffing : Over dit bedrag wordt de in te houden loonheffing (belasting) berekend. Dit is tevens het bedrag dat vermeld wordt op uw jaaropgave.

Is er sprake van wisselend Loon?

Dit betekent dat u minimaal 1 keer per jaar een loonstrook dient te ontvangen. Bij wisselend loon, zult u iedere periode een loonstrook moeten krijgen. In veel CAO’s is afgesproken dat bij iedere loonbetaling een loonstrook wordt verstrekt. Ook in dat geval heeft u dus het recht om elke maand/periode een loonstrook te ontvangen.

Wat is de hoogte van de loonbelasting?

Percentage loonbelasting dat wordt berekend over de bijzondere beloningen en bepaalt de hoogte van de in te houden loonbelasting op bijvoorbeeld vakantiegeld, overwerk, uit te betalen vakantie-uren, etc. De op uw salaris in te houden loonheffing (belasting) wordt door middel van tabellen berekend.

Related Posts