Is pectine slecht voor je?

Is pectine slecht voor je?

Pectine wordt ook gebruikt als oplosbaar vezelsupplement, dat vaak in capsulevorm wordt verkocht. Oplosbare vezels kunnen constipatie helpen verlichten, het cholesterol- en triglycerideniveau verlagen, bloedsuikerspiegel verbeteren en een gezond gewicht bevorderen (5).

Waar zitten Pectines in?

Het is een onderdeel van de celwanden van planten en vruchten en kan gebruikt worden als verdikkingsmiddel, voor bijvoorbeeld in jam. Pectine komt voor in appels, pruimen, bessen, sinaasappels. In kersen en aardbeien zit vrij weinig pectine.

Hoe PEC gebruiken?

Meng zorgvuldig 1 zakje Pec door 1 kg fruit en breng aan de kook. Zodra het mengsel begint te koken, voegt u langzaam 1 kg suiker toe. Laat 1 minuut koken. Vul vervolgens de potjes tot aan de rand en maak ze meteen dicht met een deksel of een velletje cellofaan.

Kun je geleisuiker vervangen?

Je kunt een zoetstof gebruiken, maar als je ook die niet wil dan kan het ook zonder. Gebruik dan bv Van Gilse Geleipoeder voor het geleren of Marmello, een geleermiddel op basis van citruspectine. Omdat er geen suiker in zit moet je dus een andere manier vinden om het houdbaar te maken.

Is pectine verteerbaar?

Vezels spelen een belangrijke rol in onze spijsvertering, maar veel plantenvezels zijn moeilijk verteerbaar. Zo kunnen onze darmen eigenlijk maar weinig met de vezel pectine, die 40% van de celwanden van planten uitmaakt.

Waarom geleisuiker?

Geleisuiker wordt gebruikt voor het conserveren van vruchten, om zo jams en dergelijke te maken. Om dit mogelijk te maken zijn aan de suiker pectine en citroenzuur toegevoegd. Pectine bindt namelijk met water en vormt daardoor een soort gelei.

Wat is het verschil tussen geleisuiker en geleisuiker speciaal?

Geleisuiker speciaal bevat meer pectine en citroenzuur dan gewone geleisuiker. Per kilo fruit heb je daardoor minder suiker nodig. Geleisuiker speciaal is ook geschikt voor het maken van zoete conserven van pectinearme vruchten. Aardbeien en peren bevatten bijvoorbeeld weinig pectine.

Related Posts