Hoe maagdenpalm stekken?

Hoe maagdenpalm stekken?

Wilt u ook op een andere plek in uw tuin maagdenpalm planten? U kunt dan de kluit na enkele jaren scheuren of maagdenpalm stekken door stukjes van de lange scheuten af te knippen. Steek de stekken in een pot met stek- en wortelgrond, geef wat water en wacht enkele weken tot de jonge plantjes groter zijn gegroeid.

Kun je maagdenpalm zaaien?

Bloemzaden Maagdenpalm van Madagascar Zaden voor het zaaien van Maagdenpalm met een tal van kleuren. Deze bloemen bloeien van juni tot en met oktober en worden gezaaid in januari tot maart. Maagdenpalm van Madagascar heeft een zonnige plek nodig en bereikt een hoogte van 30cm.

Hoe Vinca planten?

Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant is goed te combineren met ‘bosrandplanten’ op een vochthoudende bodem. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Hoe plant ik maagdenpalm?

Plantafstand Vinca minor / major (maagdenpalm ). Houd bij het aanplanten een afstand van 20 -30 cm tussen de planten aan. Wanneer Vinca minor/major aanplanten. De beste tijd voor het aanplanten van vinca’s is maart tot half oktober.

Kan ik Maagdenpalm stekken?

Zich goed uitbreidende bodembedekkers als maagdenpalm (Vinca) en pachysandra kunnen makkelijk vermeerderd worden door delen of door stekken. Hier lees je een stappenplan. Trek met een handvorkje voorzichtig een scheut los. Knip de scheut af en behandel hem direct, zodat de tere wortels niet uitdrogen.

Kun je Maagdenpalm snoeien?

De Maagdenpalm is een makkelijke plant om te verzorgen. Indien de plant er na enkele jaren wat minder mooi uitziet, kun je deze in het vroege voorjaar – net voor de bloei – goed terug snoeien. Snoei de plant terug tot een centimeter of 15 boven de grond, op deze manier zul je de groei extra te stimuleren.

Hoe Vinca minor snoeien?

In het voorjaar (maart-april) mag u de plant flink terugsnoeien om de bloei te stimuleren. Zolang het beoogde oppervlak nog niet bedekt is, hoef je niet te snoeien. Daarna kun je het beste in het voorjaar de plant verjongen en modelleren door hem te snoeien. Je knipt dan de horizontale twijgen weg.

Kan ik maagdenpalm stekken?

Hoeveel plantjes maagdenpalm per m2?

Plant ongeveer 9 maagdenpalmen per vierkante meter. Met deze hoeveelheid is de bodem in 2 jaar tijd volledig bedekt. Gebruik Pokon Potgrond bij de aanplant en verdeel deze aarde over de plaats waar je de Vinca minor plant.

Hoe groeit Vinca minor?

De plantjes maken vanzelf uitlopers, zodat ze naar elkaar groeien en het open stuk tussen de planten in opvullen. Zodra een uitloper worteltjes heeft kun je de stengel ook losknippen van de plant en het ergens anders planten.

Related Posts