Hoe herken je vluchtelingen?

Hoe herken je vluchtelingen?

Een vluchteling is iemand die in zijn thuisland ‘gegronde vrees’ heeft voor vervolging op grond van ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde etnische of sociale groep, en die in het eigen land geen bescherming krijgt.

Hoe zijn vluchtelingen ontstaan?

De meeste vluchtelingen komen uit gebieden met oorlog of dreiging daartoe, of uit staten waar grove schendingen van de mensenrechten plaatsvinden. In het recente verleden is ook meer en meer aandacht gegaan naar klimaatvluchtelingen, mede als gevolg van de opwarming van de aarde.

Welke 3 soorten vluchtelingen zijn er?

Slachtoffers van aardbevingen en overstromingen vluchten mees tal naar naastliggende landen à buurlanden,vluchtelingen van oorlog vluchten naar een asiel in het verre buitenland.

Hoe voelt het om te vluchten?

De helft van de Syriërs die de afgelopen twee jaar naar ons land zijn gevlucht is eenzaam en heeft moeite om sociale contacten aan te gaan met Nederlanders. EenVandaag heeft meer dan duizend vluchtelingen ondervraagd over het leven in Nederland en hoe zij kijken naar hun eigen integratie.

Welke nationaliteit heeft een vluchteling?

Je bent een vluchteling als je je land van herkomst ontvlucht vanwege gegronde vrees voor vervolging wegens je ras of nationaliteit, godsdienst, politieke overtuiging of het behoren tot een bepaalde sociale groep.

Waar komen veel vluchtelingen vandaan?

Meer dan tweederde (68%) van alle vluchtelingen komt uit slechts 5 landen: Syrië (6,7 miljoen) Venezuela (4 miljoen) Afghanistan (2,6 miljoen)

Wat is een Nareiziger?

Een deel van deze vrouwelijke statushou- ders zijn ‘nareizigers’: een echtgenoot/partner, ouder of het (pleeg)kind van een statushouder die bij hem/ haar in Nederland wil komen wonen. Nareizigers krijgen een asielvergunning die is afgeleid van de vergun- ning van de statushouder die al eerder in Nederland woonde.

Welke groepen vluchtelingen zijn er?

Herkomstlanden. Vluchtelingen vormen het overgrote deel van enkele grote in Nederland toegelaten groepen vreemdelingen, vooral die uit Afghanistan (in totaal 44.000), Ethiopië (12.500), Irak (55.000), Iran (37.000), Somalië (39:000), Syrië (23.700) en voormalig Joegoslavië (52.300) (de cijfers zijn van 2014).

Gerelateerde berichten