Wat zit erin spirulina?

Wat zit erin spirulina?

Spirulina is rijk aan vitamine A, C, E, K en de B vitamines B1, B2 en B6. Omdat ze een natuurlijke bron van vitamines vormen zijn ze door ons lichaam heel makkelijk op te nemen. Het is rijk aan de mineralen die wij heel hard nodig hebben en vaak tekort komen; denk aan met name calcium, magnesium en ijzer.

Hoe eet je spirulina?

Doordat het poeder is mengt het zich makkelijk met vloeistoffen of zuivelproducten. Je kunt het perfect mengen met pasta, shakes of yoghurt. Een andere optie is om wat door je salade te mengen en er een dressing van te maken. Houd je niet echt van de smaak kun je zeker ook spirulina nemen in tabletvorm.

Welke kleurstoffen bevat spirulina?

Spirulina is de belangrijkste commerciële bron van de natuurlijke kleurstof fycocyanine. Fyco- cyanine heeft een intens blauwe kleur en wordt veel gebruikt om snoepgoed te kleuren.

Hoe lang mag je spirulina nemen?

Je kunt de dosering bij ontgiftingsverschijnselen tijdelijk iets verminderen en als je voelt dat het weer kan, de dosering verder opbouwen tot 3 tabletten chlorella en 3 tabletten spirulina per dag. Deze dosering houdt je 3 weken vol.

Heeft spirulina bijwerkingen?

De beschreven bijwerkingen, zoals misselijkheid, vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn, komen soms voor bij mensen die net beginnen met Spirulina. Dit is te verklaren door het vrijkomen van gifstoffen in het lichaam. Deze klachten verdwijnen meestal automatisch weer na enkele dagen.

Hoeveel spirulina op een dag?

Volwassenen: De aanbevolen dagdosering is 4 tot 6 tabletten Chi Bio Spirulina van 500 mg, oftewel 2 tot 3 gram spirulina per dag bij de maaltijd.

Hoe lang mag je spirulina achter elkaar gebruiken?

Hoeveel DHA in spirulina?

De hoeveelheid vetten in algen is ook klein, maar bevatten wel relatief veel DHA: zo’n 30 tot 40 %. Voordeel van deze algen is dat ze niet vervuild zijn met toxische stoffen zoals vis en zich heel snel vernieuwen. Daarom worden ze tegenwoordig gekweekt om DHA olie uit te winnen voor supplementen.

Wat doet Fycocyanine?

Fycocyanine is een blauw pigment dat is afgeleid van blauwgroene algen en staat bekend als een krachtige anti-oxidant . Het kan hierdoor het immuunsysteem bevorderen en onze natuurlijke energie ondersteunen.

Wat zijn de bijwerkingen van spirulina?

De beschreven bijwerkingen, zoals misselijkheid, vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn, komen soms voor bij mensen die net beginnen met Spirulina. Dit is te verklaren door het vrijkomen van gifstoffen in het lichaam.

Hoe lang mag je spirulina slikken?

Related Posts