Wat is groter dan een giraffe?

Wat is groter dan een giraffe?

Als grootste dier op land wordt vaak de Olifant genoemd. En die zal vast veel zwaarder zijn dan een Giraffe.

Hoe groot kan een giraffe worden?

5 – 5,9 mVolwassen
4,3 – 5,2 mVolwassen
Giraffen/Lengte

Hoe heet een vrouwelijke giraf?

Het vrouwtje heet een koe, een jong een kalf, en een mannetje een bul. Toegevoegd na 1 uur: De volgende informatie heb ik gevonden: http://www.diergaardeblijdorp.nl/import/assetmanager/8/6718/Netgiraffe.pdf Soms bestaat een groep giraffen uit een twaalftal dieren aangevoerd door een bul (man).

Wat is de lengte van de giraffe?

Een volwassen giraffe heeft een kop-romplengte van 3,5 tot 4,8 meter en een staartlengte van 76 tot 110 centimeter. Mannetjes worden over het algemeen groter dan vrouwtjes. Vrouwtjes zijn over het algemeen 3,5 tot 4,7 meter hoog en 400 tot 500+ kilogram zwaar. Mannetjes zijn 3,9 tot 5,2 meter hoog en 500 tot 800 kilogram zwaar.

Waar leeft de giraffe in Afrika?

De Giraffe leeft in Afrika voornamelijk in de savanne. Dit is een warm gebied waar veel gras groeit en bomen staan. De giraffe houdt veel van struiken en bladeren uit hoge bomen. Vooral de acaciaboom is een favoriet van de giraffe. Doordat de tong van de giraffe ruw en hard is heeft de giraffe geen last van de scherpe doorns van de acacia.

Welke soorten giraffen zijn er?

Volgens het onderzoeksteam van 9 biologen zijn er vier soorten giraffen: 1 De zuidelijke giraffe 2 De Masai giraffe 3 De Somalische giraffe 4 De Noordelijke giraffe.

Wat is een hoefachtige giraffe?

Net zoals paarden, ezels en varkens is een giraffe (of giraf) een hoefachtige. De giraffe komt veel voor in Kenia en Tanzania. Bij een paard en een giraf is de hoef een geheel, maar bij giraffen is de hoef in tweeën gedeeld. De giraffe is het langste dier op aarde . Een flink mannetje wordt aan de hoorntoppen gemeten en ze zijn wel 5 meter lang.

Wat is de hoogte van een giraffe?

De giraffe is een evenhoevig zoogdier die je vooral herkent aan zijn lange nek en het vlekkenpatroon. De nek van een giraffe bereikt al snel een hoogte van twee meter, waardoor zijn hele lichaam een hoogte kan bereiken tussen de vier en zes meter! Hierdoor is de giraffe het hoogste dier ter wereld. De tong van een giraffe

Hoe lang is de tong van een giraffe?

Tong. De tong van de giraffe is heel lang, tussen de 30 en de 40 cm. De kleur is blauwzwart. Met de tong kan de giraffe blaadjes in de verste hoek van de boom plukken. De lekkerste blaadjes hebben stekelige doorns, maar daar voelt de giraffe niets van. Zijn tong is namelijk heel ruw en stevig.

Wat is de Latijnse naam van de giraffe?

Latijnse naam: Giraffa camelopardalis camelopardalis en Giraffa reticulata Met een hoogte van 4 tot 6 meter is de giraffe het hoogste dier ter wereld. De nek van een giraffe is al snel 2 meter lang en draagt daarbij voor een groot deel bij aan de hoogte van de giraffe.

Related Posts