Waar in het oor bevindt zich het trommelvlies?

Waar in het oor bevindt zich het trommelvlies?

Het trommelvlies bevindt zich aan het einde van de gehoorgang en vormt de overgang tussen het uitwendige oor en het middenoor. De verdere bouw en werking van het gehoororgaan wordt beschreven in het artikel oor.

Hoe heet de holte achter het trommelvlies?

De ruimte achter het trommelvlies, het middenoor, is via de buis van Eustachius verbonden met de neusholte. Zo verbindt de buis van Eustachius het middenoor met de buitenwereld. De buis heeft een ventielfunctie om de druk in het oor goed te houden. Elk oor heeft een buis van Eustachius, u heeft er dus twee.

Wat is een trommelvlies?

Het trommelvlies (latijn: membrana tympani) is een membraan in het oor van zoogdieren, waaronder de mens, waarmee het oor geluid opvangt en doorgeeft aan de gehoorbeentjes. Het trommelvlies bevindt zich aan het einde van de gehoorgang en vormt de overgang tussen het uitwendige oor en het middenoor.

Wat is de anatomie van het trommelvlies?

Anatomie van het trommelvlies. Het trommelvlies bestaat uit twee gedeelten, een pars tensa en een pars flaccida. Beide bestaan uit drie cellagen. Bij de pars flaccida is de middelste cellaag echter minder georganiseerd, waardoor het slapper is dan de pars tensa. Het trommelvlies heeft een conische vorm, waarbij de umbo (navel)

Wat is de gehoorgang voor trommelvlies?

De gehoorgang biedt bescherming aan het trommelvlies. Voorwerpen kunnen niet zo makkelijk tegen het trommelvlies aankomen. De ligging voorkomt ook uitdroging van het trommelvlies en maakt dat het bij kou geen schade oploopt. De oorschelp en de gehoorgang vormen samen het zogeheten uitwendige oor.

Wat zijn de klachten bij een trommelvliesscheur?

Soms zijn er bij een trommelvliesscheur ook andere klachten: 1 fluitende toon in het oor (oorsuizen) 2 duizeligheid 3 een loopoor (met vocht of pus) 4 bloed uit het oor

Related Posts