Wat is een Labrumscheur in schouder?

Wat is een Labrumscheur in schouder?

Rondom de kom zit een stevige bandvormige ring van elastisch kraakbeen, het labrum genoemd. Hierdoor wordt de oppervlakte van de kom iets vergroot, zodat de schouderkop er beter in past. Vanuit dit labrum vertrekt boven aan de voorzijde van de schouder één van de twee pezen van de bicepsspier richting de bovenarm.

Hoe voelt een scheurtje in je schouder?

Bij een cuff ruptuur heeft u vaak pijn en minder kracht. De pijn wordt meestal verspreid in de schouders gevoeld met uitstraling naar de bovenarm en soms tintelingen in de hand. U heeft meestal ’s nachts pijn, maar typisch voor een peesscheur van de schouder is dat de pijn erger wordt bij bewegen van de arm.

Wat doen ze met een scheurtje in de schouder?

Grote scheuren moeten vaak via een open operatie behandeld worden om de pees voldoende stevig te herstellen. Hierbij worden dezelfde ankers gebruikt. Bij de operatie wordt vaak wat bot weggehaald onder het schouderdak (acromion) om de herstelde pees extra ruimte te geven (en daarmee rust) om te kunnen genezen.

Hoe lang duurt een Latarjet operatie?

De operatie duurt ongeveer een uur. De operatie vindt plaats in dagbehandeling. U komt ’s ochtends nuchter en mag dezelfde dag weer naar huis. Na de operatie is de arm waarschijnlijk nog gevoelloos door de verdoving.

Wat is een cuff repair?

Een cuff repair is het hechten van een scheur in de cuff. De operatie kan via twee technieken worden gedaan: Bij kleinere scheuren kan via een kijkoperatietechniek via een aantal kleine openingen de pees weer gehecht worden.

Kan Labrumscheur verder scheuren?

Wanneer er door een ongeval veel rek op uw schouder komt, kan een deel van het labrum los scheuren. Dit kan ook gebeuren als de kop uit de kom is geschoten (= luxatie). Het gewrichtskapsel wordt dan uitgerekt en een deel van het labrum kan los scheuren.

Kan een Labrumscheur schouder genezen?

In feite kunnen mensen, als de scheur klein is, vaak zonder pijn functioneren. In sommige gevallen, als erop wordt gelet dat geen druk op de geblesseerde weefsels wordt gezet, geneest het labrum uit zichzelf. Omdat er geen bloedtoevoer voorhanden is in het labrum, kan volledige genezing moeilijk zijn.

Wat is de behandeling van schouderblessure?

Blessures aan de schouder zijn vaak gecompliceerde aandoeningen die veel aandacht nodig hebben. Of je nu kampt met een Rotator cuff ruptuur, Slijmbeursontsteking, Frozen shoulder of Artrose, een goed behandelingsproces is altijd noodzakelijk. Wat vaak terugkomt in deze processen is een fysiotherapeut.

Wat zijn klachten bij een gescheurde schouderpees?

Pijn en krachtverlies zijn symptomen bij een gescheurde schouderpees. Een scheur kan ontstaan na een trauma, zoals een val of een schouder uit de kom. Ook een bestaande, groter wordende scheur kan klachten geven.

Wat is de oorzaak van het scheuren van de schouderpees?

De oorzaak van het scheuren van de schouderpees kan een trauma zijn zoals een val. Als er na een val sprake is van een bloeduitstorting rond de schouder of blijvende pijn, eventueel met krachtvermindering, dien je erop bedacht te zijn dat één of meer pezen gescheurd kunnen zijn.

Kan je schouderpijn gaan doen door overbelasting?

Je schouder kan pijn gaan doen door overbelasting. Acute schouderpijn komt plotseling op, bijvoorbeeld als je iets te zwaars hebt getild of een gekke beweging hebt gemaakt tijdens het sporten. Je kunt ook last van je schouder krijgen als je hem langdurig overbelast door herhaalde bewegingen.

Related Posts