Welke pezen in duim?

Welke pezen in duim?

Deze twee pezen, van de m. extensor pollicis brevis en de m. abductor pollicis longus, passeren de pols in een klein tunneltje (peesschede) op weg naar de duim. De spieren van deze twee pezen bevinden zich in de onderarm.

Hoeveel pezen zitten er in je duim?

De duim heeft één lange buigpees, de vingers hebben er elk twee namelijk een oppervlakkige buigpees (flexor digitorum superficialis) en een diepe buigpees (flexor digitorum profundus). De oppervlakkige buigpees zit vast aan het middenkootje van elke vinger en buigt het middelste gedeelte van de vinger (PIP gewricht).

Wat is een Peesirritatie?

Wat is een peesirritatie van De Quervain? Bij een peesirritatie van De Quervain heeft u pijn aan de zijkant van uw pols, richting uw duim. Dit komt doordat de pezen van uw duim niet meer makkelijk heen en weer kunnen glijden. In uw onderarm zit een spier waardoor u de duim kunt spreiden.

Wat is Peesirritatie?

De aandoening van De Quervain is een irritatie of ontsteking van het slijmvlies in een peeskoker aan de duimzijde van de pols. Door deze irritatie ontstaat er zwelling en verdikking in de ruimte rond de peeskoker. De pezen glijden daardoor minder gemakkelijk heen en weer. De pees schuurt en raakt geïrriteerd.

Hoe lopen de pezen in je duim?

De oppervlakkige pees zit vast aan de handpalmzijde van het middelste vingerkootje en buigt het basisgewricht en het middengewricht van de vinger. De diepe pees zit vast aan het eindkootje van de vinger en buigt alle drie de gewrichten van de vinger. Pezen worden in de vinger omgeven door een buigpeeskoker.

Hoeveel pezen in vinger?

Anatomie. De midden-en ringvinger hebben 1 strekpees en de duim, wijsvinger en meestal ook pink hebben er 2. In de vinger verdeelt de strekpees zich in verschillende delen, zodat de verschillende gewrichten van de vingers gestrekt kunnen worden. Schematisch overzicht van de strekpezen over de pols en handrug.

Related Posts