Hoe weet ik wat op welke groep zit?

Hoe weet ik wat op welke groep zit?

De verdeling van de groepen zou te zien moeten zijn op een schema wat in de meterkast aanwezig is. Daarop moet aangegeven zijn welke elektrapunten zijn aangesloten op bepaalde groepen. Als er een beperkt of onduidelijk schema is, ga dan zelf even na wat er op welke groep zit, en maak zelf een overzichtelijk schema.

Hoeveel groepen op 1x35A?

Ik heb aan aansluiting van 1x35A vanuit de netbeheerder. Hier zitten in totaal echter 13 groepen achter. Ik lees op verschillende websites dat het echter maximaal 12 groepen mogen zijn en dat men anders een 3x25A aansluiting moet hebben.

Wat is een groep in de meterkast?

Een groep is de benaming voor alle elektrische apparaten, lichtpunten, schakelaars en stopcontacten die zijn aangesloten op een aardlekautomaat of installatieautomaat in de groepenkast.

Hoe weet je of een stop is doorgeslagen?

De stop die gesprongen / doorgeslagen is, is te herkennen aan het veertje dat uit de zekering komt op de plek waar u nog een gekleurd metalen plaatje zag. Deze kleur is grijs bij een zekering van 16A, rood bij 10A. Schakel de knop onder de zekering op uit, schroef de porseleine knop los en verwijder de zekering.

Hoeveel apparaten kunnen op een groep?

Wilt u weten hoeveel Watt u op een groep kunt aansluiten, dan vermenigvuldigt u de stroomsterkte met de spanning op het stopcontact. Dit betekent dat u in het beschreven voorbeeld 3.520 Watt op een groep aan mag sluiten: 16 x 220. U kunt ook zeggen, dat er op een groep 3,52 kW mag worden aangesloten.

Hoeveel groepen op 1 fase aansluiting?

Het aantal groepen in een 1 fase groepenkast is maximaal 12 groepen. Jouw type aansluiting kun je bijvoorbeeld nazien op de kilowattuurmeter. Vaak staat op de meter of het een 1 fase of een 3-fase meter betreft.

Hoeveel groepen op 1 fase?

Er mogen op een 1 fase groepenkast maximaal 12 groepen aangesloten worden. Per aardlekschakelaar is er een maximum van vier groepen toegestaan, zowel 2- als 4-polig. Elke installatie moet minimaal voorzien zijn van twee aardlekschakelaars én een hoofdschakelaar.

Related Posts