Hoe werkt thermische servomotor?

Hoe werkt thermische servomotor?

De servomotor is NC (Normally closed) dit betekend dat wanneer er geen spanning op de motor staat de kraan open staat en er dus warmte naar de betreffende vloerverwarmingskring of radiator gaat. Wanneer er spanning op de motor wordt gezet wordt de kraan afgesloten.

Wat kost zoneregeling?

De kosten van een zoneregeling is afhankelijk van het aantal zones die aangestuurd worden….Wat kost zoneregeling?

Zones Kosten
3 zones €1.000
6 zones €1.300
8 zones €1.550
10 zones €1.700

Hoe werkt zoneregeling verwarming?

Een thermostaat met zoneregeling maakt het mogelijk om de temperatuur in verschillende ruimtes afzonderlijk in te stellen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de werkkamer verwarmen zonder automatisch de woonkamer, waar de thermostaat normaal gesproken hangt, ook te stoken.

Hoe werkt een thermische motor?

Thermische motoren worden elektrisch aangestuurd door slimme zone-regelaars van SmartHome, Evohome of Heatapp. Als een ruimte te koud is wordt de zone-regelaar geactiveerd. Deze opent de watertoevoer naar de vloer door de thermische motor aan te sturen.

Kun je 2 thermostaten aansluiten op 1 ketel?

Je kunt twee thermostaten parallel op de thermostaat ingang van een ketel zetten wanneer beide thermostaten een potentiaalvrije uitgang hebben. Dat zijn praktisch gesproken uitgangen die hoorbaar klikken zoals een bimetaal in hele eenvoudige thermostaten of een relais in thermostaten met elektronische sturing.

Hoe werkt Plugwise?

Meet tot 16A/3680W het energieverbruik per apparaat met de Plugwise Plug. De Plug kan elektrische apparaten schakelen, het energieverbruik en opbrengst meten en automatisch schakelen met een schema of warmtevraag. Meet het energieverbruik van het aangesloten apparaat/verlichting.

Hoe werkt de verdeler van de vloerverwarming?

De verdeler bevat een ingebouwde pomp die het water in de vloerverwarmingsbuizen circuleert. Wanneer de watertemperatuur van het circulerende water te laag wordt zorgt een thermostaatkraan ervoor dat automatisch warm water uit de cv-installatie wordt toegevoegd.

Hoe werken actuatoren?

De werking van een actuator is tegengesteld aan die van een sensor. Een sensor neemt de omgeving waar en verstuurt zijn bevinden, terwijl een actuator gebruikmaakt van een signaal om zijn omgeving te beïnvloeden.

Related Posts