Wat geldt als betalingsbewijs?

Wat geldt als betalingsbewijs?

Een betalingsbewijs is een document waarmee een klant bewijst dat er voor een product of dienst betaald is, er zijn veel uiteenlopende vormen van betaalbewijzen. Denk bijvoorbeeld aan een bon, een bankafschrift of een screenshot van uw bankrekening.

Wat is het aankoopbewijs?

Dit is een overzicht met daarin de datum en moment van betaling, het product, de valuta en de prijs. Dit doen we in het geval dat de klant niet automatisch is doorgestuurd na de betaling. Ook is het aankoopbewijs online terug te vinden op de consumentenpagina.

Wat is verschil tussen kwitantie en factuur?

Een factuur moet bovendien altijd worden uitgereikt bij een transactie tussen twee zakelijke partijen. Een kwitantie moet alleen uitgereikt worden wanneer hierom gevraagd wordt door de afnemer. Een kwitantie mag bovendien afgegeven worden door een privépersoon, wat niet het geval is met een factuur.

Hoe betalingsbewijs?

Voorbeelden van betalingsbewijzen zijn kassabonnen, rekeningafschriften van de bank of een screenshot (schermafbeelding of foto) van de betaling en kwitanties. Hierop moet staan: Rekeningnummer waarnaar de betaling is overgeboekt. Rekeningnummer waar vandaan de overboeking is gedaan.

Is een factuur een bon?

Een bon wordt uit de kassa betaald en zal meegenomen worden in de telling van je kasgeld en berekening van het kasverschil van de betreffende dag. Een factuur aan de andere kant wordt niet meegenomen in de telling kasgeld maar wordt als uitgave van ja totaal kasgeld opgenomen.

Wat is het verschil tussen een bestelbon en een factuur?

Een bestelbon is een officieel document dat twee partijen met elkaar verbindt in een zakelijke overeenkomst. Het is belangrijk dat dit document zowel naar vorm als naar inhoud in orde is. Vooreerst moet een bestelbon dezelfde basisgegevens bevatten als deze die je ook op een factuur terugvindt.

Related Posts