Hoe beslis je of je gaat scheiden?

Hoe beslis je of je gaat scheiden?

Bij het maken van de beslissing over wel of niet scheiden is het belangrijk dat je niet uit emotie handelt. Weeg eerst alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af voor je besluit om te scheiden. Bedenk dat, naast alle emoties die meespelen, een scheiding vooral ook financiële en praktische consequenties kent.

Waarom wel of niet scheiden?

Wanneer het gaat om het welzijn van de kinderen is het doorgaans bijna altijd beter om niet te scheiden. Uit recente studies blijkt dat kinderen van gescheiden ouders onder andere op sociaal en emotioneel vlak minder goed presteren en meer gedrags- en gezondheidsproblemen ondervinden.

Waarom scheiden beter is?

Je kunt eindelijk terug focussen op jezelf Na een scheiding heb je de kans om jezelf terug te vinden en dingen te doen die je zelf écht wilt doen. Op die manier vind je terug rust en heb je de kans om het leven terug te appreciëren, iets wat je door het slechte huwelijk misschien niet meer lukte.

Wat regel je bij de scheiding?

Bij een scheiding regel je heel veel verschillende zaken, en dat op een moment dat de emoties door je heen gieren. Tijdens de bemiddeling van uw scheiding komen volgende zaken zeker aan bod: Je spreekt af wie het ouderlijk gezag uitoefent. Dit gebeurt in de regel samen, behalve als daar heel goed gegronde redenen voor zijn om hiervan af te wijken.

Hoe voorkom je scheiding van kinderen?

Zijn er bij de scheiding kinderen betrokken, dan ben je verplicht om een ouderschapsplan te maken. Zonder ouderschapsplan kan de scheiding geen doorgang vinden. Bij het scheiden moet er veel aandacht naar hun uitgaan. Onder andere door het nauwkeurig maken van afspraken hoe jullie de kosten en de zorg voor de kinderen gaan verdelen.

Wat moet je regelen als je wilt scheiden?

Het eerste wat je moet regelen als je wilt scheiden, is ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent. Weet dat de scheiding de basis is voor je nieuwe toekomst. Regel dat dus goed. Zorg dat je alles op een rijtje krijgt. Ook al heb je je nog nooit met jullie financiën bemoeid, doe het nu wel.

Wat is de notaris voor de scheiding?

De meeste notarissen zullen zich traditioneel meer toeleggen op de materiële afhandeling van de scheiding. De notaris is de enige die een eigendomsoverdracht van bijvoorbeeld de gezinswoning kan officialiseren. Via een online vragenlijst doorlopen de toekomstige ex-partners samen alle afspraken die voor hen van toepassing zijn en vullen

Related Posts