Wat moet je minimaal halen voor je PWS?

Wat moet je minimaal halen voor je PWS?

Op vmbo-gl/tl niveau is het een los onderdeel van het schoolexamen. Lees meer over hoe je schoolexamens meetellen voor je eindexamen. Volgens de slagingseisen moet je op havo- en vwo-niveau minstens een 4 halen voor ieder afzonderlijk deel van het combinatiecijfer, zo ook voor je profielwerkstuk.

Hoe zwaar telt PWS mee?

Echter, het profielwerkstuk behelst alleen een schoolexamen en het behoort tot het schooleigen beleid om vast te stellen dat er reeds een profielwerkstuk op vwo-niveau is afgerond om vervolgens de beoordeling over te nemen. Behaalde cijfers tellen mee in de uitslagbepaling voor het vwo-diploma.

Hoe telt PWS mee?

Het combinatiecijfer is als volgt opgebouwd: Jouw school heeft de drie verplichte vakken opgenomen in het cijfer. Deze drie vakken worden eerst afgerond. Voorbeeld: Maatschappijleer 5,6 Profielwerkstuk 7,4 CKV 7,7 Op jouw lijst wordt dit eerst afgerond tot respectievelijk een 6, 7, 8.

Welke vakken voor profielwerkstuk?

Profielwerkstuk onderwerp kiezen

  • Aardrijkskunde.
  • Biologie.
  • Economie.
  • Engels.
  • Informatica.
  • Geschiedenis.
  • Scheikunde.
  • Natuurkunde.

Welk jaar profielwerkstuk?

Het profielwerkstuk is een groot werkstuk dat je schrijft in je laatste jaar op de middelbare school. Aangezien je zelf het onderwerp van het profielwerkstuk mag kiezen, is het mogelijk dat jij straks meer over dit onderwerp weet dan jouw leraar.

Hoeveel blaadjes heeft een PWS?

Het cijfer voor het profielwerkstuk telt mee binnen het combinatiecijfer. Als de leerling na het behalen van zijn havo-diploma opgaat voor een vwo-diploma, kan hij zoals hiervoor aangegeven op grond van schooleigen beleid vrijstelling krijgen voor het profielwerkstuk.

Hoeveel deelvragen moet een profielwerkstuk hebben?

Er is geen vast aantal deelvragen dat je moet opstellen. Wel is het zo dat hoe complexer je onderwerp is, hoe meer deelvragen je nodig zult hebben. Probeer je te beperken tot 4 à 5 deelvragen. Als je er (veel) meer nodig hebt, moet je wellicht je hoofdvraag vereenvoudigen of beter afbakenen.

Related Posts