Wat is een datum functie in Excel?

Wat is een datum functie in Excel?

=DATUM (JAAR (A1)+A2;MAAND (A1);DAG (A1)) Datum De datum functie zet de opgegeven datum om in een voor Excel logische code. JAAR(A1) + A2 Deze functie geeft als resultaat het jaar van een datum. In dit geval 1965. Vervolgens wordt de leeftijd in A2 hierbij opgeteld. 1965 + 55 = 2020 MAAND(A1) De MAAND functie haalt de maand uit de datum.

Hoe invoert u de datum en tijd in een cel?

Selecteer op een werkblad de cel waarin u de huidige datum en tijd wilt invoeren. Als u de datum wilt invoegen, typt u de datum (zoals 2/2) en klikt u op de vervolgkeuzelijst voor > nummering (op het tabblad getal ) > korte datum notatie of lange datum notatie.

Wat is een datum en tijd in een Excel-cel?

U kunt de huidige datum en tijd in een Excel-cel invoeren als statische waarden of als dynamische waarden. Een statische waarde is een waarde die niet wordt gewijzigd wanneer het werkblad opnieuw wordt berekend of wordt geopend. Een dynamische waarde is een waarde die elke keer wordt bijgewerkt wanneer formules opnieuw worden berekend.

Wat is de dynamische datum in het werkblad?

Een datum of tijd die wordt bijgewerkt wanneer het werkblad opnieuw wordt berekend of ‘dynamisch’ in plaats van statisch wordt beschouwd. In een werkblak wordt een dynamische datum of tijd in een cel meestal opgehaald via een werkbladfunctie.

Hoe kunt u de datum invoegen?

Als u de datum wilt invoegen, typt u de datum (zoals 2/2) en klikt u op de vervolgkeuzelijst voor > nummering (op het tabblad getal ) > korte datum notatie of lange datum notatie. Als u de tijd wilt invoegen, typt u de tijd en klikt u op de vervolgkeuzelijst met > nummeropmaak (op het tabblad getal ) > tijd.

Hoe bepaal je de verjaardagsdatum in Excel?

Hoe bepaal je de verjaardagsdatum in Excel. Voeg voor de verjaardagsdatum nog een extra kolom toe en pas voor deze kolom de cel eigenschappen aan naar ‘Lange Datumnotatie’. De verjaardagsdatum kan je bepalen met de Excel functie DATUM. =DATUM (“2017”;MAAND (A2);DAG (A2))

Wat is het aantal maanden in een getal?

Het aantal maanden wordt vervolgens opgeteld bij de begindatum en de uitkomst wordt omgezet in een zogenaamd serieel getal. En met de juiste opmaak kun je hiervan een datum maken. A1 is de begindatum. A2 is het aantal maanden.

Related Posts