Wat is de meest voorkomende fobie?

Wat is de meest voorkomende fobie?

De fobie der fobieën is natuurlijk de angst voor spinnen en spinachtigen. Er zijn veel dierenfobieën (bijvoorbeeld voor muizen of kikkers), maar toch is arachnofobie de meestvoorkomende.

Hoe ontstaat een specifieke fobie?

Een specifieke fobie ontstaat soms na een gebeurtenis die traumatisch of beangstigend voor je is. Bijvoorbeeld aangevallen worden door een dier, vastzitten in een lift, of bijna uit een raam vallen.

Kan je genezen van een gegeneraliseerde angststoornis?

Behandeling van een angststoornis. Angststoornissen verdwijnen meestal niet vanzelf, maar je kunt je er goed voor laten behandelen.

Hoeveel mensen hebben een specifieke fobie?

Hoeveel mensen hebben een fobie? Ongeveer 3- 4% van de Nederlanders lijdt aan een fobie. Dit kan een specifieke fobie zijn, maar ook een sociale fobie of agorafobie.

Wat is necrofobie?

Op deze pagina staan therapeuten en psychologen voor de behandeling van angst voor de dood (ook wel doodsangst, stervensangst, necrofobie, thanatofobie of angst voor doodgaan genoemd). Angst voor de dood is een angst of een specifieke fobie voor de dood, om te sterven en zaken die aan sterven doen denken.

Wat is de angst voor lange woorden?

Dan heeft u mogelijk een fobie voor lange woorden. Daar valt mee te leven, ware het niet dat deze aandoening een naam heeft die de patiënt de stuipen op het lijf jaagt: hippopotomonstrosesquippedaliofobie.

Wat zijn specifieke fobieën?

Bij een specifieke fobie bent u bang voor spinnen, slangen, bloed, vliegen in een vliegtuig, hoogtes of kleine ruimtes. Klachten zijn bijvoorbeeld flauwvallen, hartkloppingen, zweten, misselijkheid en hyperventilatie.

Waar komt mijn fobie vandaan?

Wanneer je betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk, vast hebt gezeten in een lift of door een slang bent gebeten, bestaat de kans dat je een fobie ontwikkelt. Het kan ook zijn dat je hebt gezien of gehoord dat een ander iets naars mee maakt. Bijvoorbeeld dat iemand gebeten wordt door een hond.

Wat is een hypochonder?

Bij hypochondrie denkt u vaak dat u een erge ziekte heeft. U let steeds op uw lichaam en voelt daardoor van alles. Bij klachten die iedereen wel eens heeft, denkt u meteen dat u erg ziek bent. Bijvoorbeeld bij een steek, jeuk of kramp.

Related Posts