Inhoudsopgave
Kun je een keuringsrapport opvragen?
U kunt een kopie van het keuringsrapport aanvragen. U gaat naar: een RDW-keuringsstation of RDW-klantenbalie of naar de garage waar het voertuig is gekeurd. U neemt mee: het originele papieren Voertuigbewijs (Deel IA) óf het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard).
Welke papieren heb je nodig voor APK?
Alleen de auto. Het belangrijkste identificatiemiddel is het chassisnummer in combinatie met de kentekenplaat. Sinds 2010 is het niet meer nodig om deel 1 van het kentekenbewijs mee te brengen wanneer je een auto laat keuren. Ook het keuringsrapport van de vorige keer mag thuisblijven.
Wat als je keuringsbewijs kwijt is?
Autokeuring. Indien men niet meer in het bezit is van het laatste keuringsbewijs van het voertuig, dient men een duplicaat aan te vragen. Deze aanvraag kan gebeuren aan de kassa van het dichtstbijzijnde keuringsstation, tegen betaling van een vergoeding “duplicaat” (zie tarieven).
Heeft het keuringsbewijs geldigheid verloren?
Twee maanden na het verlopen van de APK-termijn oftewel APK-vervaldatum is het wachten op een geldboete. In 2015, 2016, 2017 en 2018 was de hoogte van de bekeuring nog 130 euro als je auto te laat was gekeurd. In 2019 was dit al 140 euro; in 2020 149 euro en in 2021 150 euro (exclusief 9 euro administratiekosten).
Hoe ziet een APK keuringsrapport eruit?
Onderdelen die voor de verkeersveiligheid worden getest zijn, bijvoorbeeld, je remmen, verlichting, schokdempers en het profiel van de autobanden. De APK check op het onderdeel milieu bestaat uit een controle van de uitstoot, het roetfilter en de katalysator.
Welke papieren heb ik nodig voor autokeuring?
In elk geval dient u het gelijkvormigheidattest (of COC), het inschrijvingsbewijs en het meest recente keuringsbewijs en verzekeringsbewijs (indien het voertuig reeds gekeurd werd) mee te brengen.
Wat heb je nodig voor autokeuring?
Naar de technische keuring brengt u alle boorddocumenten mee die verplicht zijn als u met uw voertuig op de openbare weg rijdt:
- Belgisch inschrijvingsbewijs of kentekenbewijs.
- gelijkvormigheidsattest of Certificate of Conformity (COC)
- laatste keuringsbewijs.
- geldig verzekeringsbewijs (wit of groen papier of elektronisch)