Welke dikte OSB voor dak?

Welke dikte OSB voor dak?

OSB heeft een ruwer oppervlak. De 11mm plaat, ook wel eens 12mm op de markt, wordt ook gebruikt ter versterking van de constructie. Het verschil is dat de 11mm of 12mm ook wordt toegepast voor het aftimmeren van daken, zoals afwerken van bergingen, schuren en garageboxen.

Welke dikte OSB platen?

OSB

Omschrijving Diktes Afmeting
OSB 2 15mm / 18mm 2440x1220mm
OSB 3 9mm / 18mm 2440x1220mm
OSB 3 rondom tand en groef 12mm / 18mm / 22mm 2440x590mm

Wat betekent TG4?

TG2 – Tong en groef langs de lange zijde van de plaat. TG4 – Tong en groef langs de lange en korte zijde van de plaat. SQE – Rechte kanten.

Welke plaat voor dakbeschot?

In principe wordt voor dakbeschot Douglas- en vurenhout gebruikt, uiteraard voorzien van een FSC of een PEFC kenmerk. Beide houtsoorten komen uit Europese aanbouw. Je kunt planken gebruiken, die als schroten in elkaar geleid worden of grote OSB of Undelayment platen.

Hoe sterk zijn OSB platen?

OSB wordt verdeeld in een viertal sterkteklassen, simpelweg klasse 1 tot en met klasse 4. Klasse 1 is de minst sterke variant van OSB en wordt daardoor zelden gebruikt. Klasse 4 is juist heel sterk en heeft verbeterde vochtwerende eigenschappen.

Welke dikte OSB voor wand?

Welk type OSB neem je? In vochtige ruimtes, zoals een berging, raden wij aan met OSB-3 platen te werken, gezien deze beter bestand zijn tegen de vochtigheid. Qua dikte zijn platen van 18mm zeker voldoende sterk.

Hoe dik OSB wand?

OSB is sterk, licht, duurzaam materiaal en de OSB 3 platen kunnen bovenal goed tegen vocht. Zowel OSB als Underlayment wordt vaak gebruikt voor dak-, vloer- of wandconstructies. Belangrijk is dan te letten op de dikte van de plaat. De 18mm dikke platen zijn heel goed te gebruiken als dragende onderconstructie.

Wat is OSB tg4?

O.S.B. is een geperste constructieplaat, die bestaat uit in gekruiste lagen liggende lagen van voornamelijk grenen en vuren met toevoeging van watervaste lijm.

Related Posts