Hoe dik Tuinpaal?

Hoe dik Tuinpaal?

Meeste palen van 2,5 meter zijn 8 cm doorsnee of dikker. Dat is prima. Lengte is trouwens afhankelijk van hoe hoog je ze boven de grond wilt hebben. Vuistregel is 1/3 onder de grond.

Welke houtsoort voor palen in de grond?

Houten palen in de grond zijn in Europees hardhout en Tropisch hardhout te leveren. Maar ook Lariks Douglas of Eiken zijn als houten palen in de grond toepasbaar. Vaak wordt Lariks of Douglas-hout in constructies gebruikt zoals veranda’s, overkappingen of tuinhuisjes.

Welke paal?

Bij uitsluitend lichte schuttingen op plekken met weinig wint volstaat een 6×6 cm paal bezaagd. Bij schuttingen waar veel wind staat, bij 2 meter hoogte schuttingen of als u werkt met potdekselplanken voor een geheel dichte schutting dan adviseren minimaal 7×7 cm te kiezen.

Hoe dik Schuttingpaal?

Schuttingpalen zijn in verschillende diktes beschikbaar, de meeste gebruikte vierkante tuinpaal is ca 6.8 cm dik. Bij een wat robuuste tuinschutting is een schuttingpaal van ca 9 cm een goed alternatief. Als vuistregel mag je stellen dat 1/3 e van de lengte van de paal in de grond moet.

Hoe ver moet een Schuttingpaal in de grond?

Hoe diep moet de paal de grond in? Een paal moet (als het kan) voor een derde deel de grond in om stevig te staan. Voor een schutting van 180 cm hoog is dus een paal nodig van zo’n 270 cm.

Welk hout voor Schuttingpalen?

Grenen, Vurenhout, Douglas hout en Hardhout zijn vier houtsoorten welke geschikt zijn voor een schutting. Hier heeft overigens het afgelopen jaar Red Class Wood zich bijgevoegd. Grenen en Vuren worden bij Tuinhoutdiscount.nl altijd geïmpregneerd. Grenen en Vuren zijn naaldhoutsoorten.

Waarmee palen behandelen in de grond?

Voor de beste bescherming van hout onder de grond kan je het beste de palen behandelen met teer. Het beste kan je de gehele paal behandelen om het hout te beschermen tegen regen en zonlicht. Door houten palen in grond te beschermen met teer of beits verlengt de levensduur met vele jaren.

Welk hout voor schuttingpalen?

Hoever moet een paal voor schutting de grond in?

De schuttingpalen moeten ongeveer anderhalf keer zo lang zijn dan de schermen voor je schutting. Om een stevig resultaat te krijgen, gaat minimaal een derde van de paal de grond in. Bepaal het gedeelte van de tuinpaal dat onder de grond geplaatst zal worden en tel hier enkele centimeter bij op.

Hoe ver Schuttingpaal in de grond?

Wij hanteren altijd de vuistregel dat de paal voor een derde deel (als het kan) in de grond moet staan. Voorbeeld: voor een schutting van 180 cm hoog heb je dus een paal van 270 cm nodig.

Related Posts