Heb ik recht op een gespecificeerde rekening?

Heb ik recht op een gespecificeerde rekening?

Op een gespecificeerde rekening staan alle kosten apart beschreven. U hebt recht op een gespecificeerde rekening als u de ondernemer per uur betaalt, plus de gebruikte materialen. Sprak u een vaste prijs af voor het werk? Dan hebt u geen recht op een gespecificeerde rekening.

Waar kan ik een rekening openen?

Waar kan ik een en of rekening openen? Je kan een en/of rekening bij de meeste banken openen. Je opent dan in eerste instantie een betaalrekening of spaarrekening naar keuze, bijvoorbeeld de spaarrekening met de hoogste spaarrente. Bij het openen geef je aan dat het om een en/of rekening moet gaan. Je krijgt dan de rekening waarvoor je hebt

Wil je de rekening opzeggen?

En/of opzeggen. Wil je een en/of rekening opzeggen, dan moeten beide rekeninghouders daarvoor toestemming geven. Wil je niet langer samen een rekening aanhouden, dan kan de rekening opgeheven worden. Maar vaak is het ook mogelijk dat een van de rekeninghouders de rekening alleen blijft houden.

Wat is de rekening courant?

De rekening courant of kortweg ‘RC’ is een onderdeel van de boekhouding van een bedrijf. Ze geeft aan wat de schulden of vorderingen zijn tussen langs de ene kant de zaakvoerders of vennoten, en langs de andere kant de vennootschap.

Wat is een factuur specificatie?

Veel bedrijven vinden het prettig wanneer ze een specificatie van je kostenposten zien staan. Zet op je factuur daarom de uren die je in rekening brengt, welke materiaalkosten er zijn, de onkosten die je gemaakt hebt en eventuele branchespecifieke kosten zoals milieutoeslagen en belasting.

Wat doen als je het niet eens bent met een factuur?

Je kunt in eerste instantie een e-mail versturen met de reden (motivatie) waarom je het niet eens bent met de factuur. Omschrijf duidelijk waarom je protest aantekent en verwijs naar het factuurnummer. Belangrijk in een eventuele gang naar de rechters is dat je kunt bewijzen dat je protest heb aangetekend.

Wat te doen bij betwisting factuur?

Je meldt in het algemene protest dat je kortelings het protest zal toelichten na grondige analyse van de factuur. Doe dit dan ook binnen korte termijn. Het protest moet alleszins duidelijk, gemotiveerd en niet- dubbelzinnig zijn. De factuur die je protesteert moet met haar kenmerk en datum worden vermeld.

Related Posts