Hoe lang duurt operatie rug?

Hoe lang duurt operatie rug?

Als u zowel een wervelkanaalvernauwing als een hernia heeft, dan kunnen beide aandoeningen tijdens dezelfde operatie worden verholpen. De ingreep duurt ongeveer drie kwartier tot 1,5 uur, afhankelijk van hoe uitgebreid de ingreep is. Hoe de ingreep er bij u uit gaat zien, bespreekt de chirurg vooraf uitgebreid met u.

Hoe lang revalideren na rugoperatie?

De eerste 6 weken ligt de nadruk op het herstel van uw wond en het weer oppakken van dagelijkse activiteiten. Vanaf de 6e week na de operatie is uw rug voldoende hersteld om ook zwaardere activiteiten aan te kunnen. U mag dan rustig beginnen met werken, sporten, en krachttraining.

Wat mag ik doen na rugoperatie?

Fysiotherapie thuis De eerste 6 weken ligt de nadruk op het herstel van uw wond en het weer oppakken van dagelijkse activiteiten. Vanaf de 6e week na de operatie is uw rug voldoende hersteld om ook zwaardere activiteiten aan te kunnen. U mag dan rustig beginnen met werken, sporten, en krachttraining.

Hoe lang duurt een stenose operatie?

Mobiliteit

HNP/Laminectomie: Zitten: Lopen: op geleide van (pijn)klachten en vermoeidheid
Week 2 3x 15 minuten 6-8 x 10 minuten
Week 3 6-8 x 15 minuten 6-8 x 15 minuten
Week 4 6-8 x 20 minuten 6-8 x 20 minuten
Week 5 6-8 x 30 minuten 6-8 x 30 minuten

Hoe lang duurt een kanaalstenose operatie?

Ook haalt de chirurg eventuele botwoekering of verdikt bindweefsel weg. Dit zorgt ervoor dat uw zenuwen weer de ruimte krijgen, waardoor uw rug- of beenklachten verdwijnen. De wond wordt gehecht met oplosbare hechtingen. De operatie duurt ongeveer 60 minuten als het om één wervelniveau gaat, anders zal dit langer zijn.

Welke oefeningen na rugoperatie?

Het weer uit bed komen, staan en lopen is een belangrijke oefening na de operatie. Bouw dit uit op geleide van kunnen. Het lichaam geeft zelf aan hoeveel u kunt. Als u na activiteit stijf wordt in uw onderrug en/of toch meer uitstraling krijgt in uw been/benen zoals voor de operatie dan heeft u teveel gedaan.

Related Posts