Waar staat AGM voor?

Waar staat AGM voor?

AGM staat voor Absorbed Glass Mat. Bij een AGM accu is het accuzuur opgenomen in geweven glasvezelmatten die zich tussen de loodplaten van de accu bevinden. Dit in tegenstelling tot andere soorten loodaccu’s (ook wel ‘natte accu’s’ genoemd), waarbij het accuzuur zich los in de accu bevindt.

Wat is het verschil tussen EFB en AGM accu?

Zo beschikken de EFB-accu’s grotendeels over dezelfde capaciteit als de AGM-batterij, maar zijn ze niet in staat om remenergie te regeneren. Dit is enkel voorbehouden aan een AGM-variant. Het advies is dus eenvoudig: neem altijd een vervanger van hetzelfde type.

Wat is de beste accu voor zonnepanelen?

De meest populaire accu die bij een zonne-energie toepassing gebruikt wordt, is een deep-cycle AGM loodaccu. Intercel levert AGM accu’s voor zonnepanelen die speciaal ontworpen zijn voor vele malen intensief ontladen en weer opladen, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor cyclisch gebruik bij zonne-energie systemen.

Hoe herken ik een EFB accu?

In de Bosch EFB-accu (Enhanced Flooded Battery) is de positieve plaat gecoat met polyfleece weefsel (polyester-scrim). Hierdoor blijft de actieve massa beter in het rooster zitten. De cyclusvastheid is dubbel zo groot dan bij gewone accu’s. De EFB-acuu blijft bovendien bedrijfsklaar bij zware schokken en trillingen.

Wat is een EFB batterij?

EFB komt van Enhanced Flooded Battery. In plaats van een glasvezelmat, wordt bij een EFB batterij een polyethyleen-vezelmat gebruikt. Het voordeel van deze batterij is dat hij goedkoper is en beter tegen de hitte kan dan de AGM batterij.

Hoever mag je een AGM accu ontladen?

Voor AGM accu’s wordt aanbevolen deze niet verder dan 50% van hun capaciteit te ontladen, bij open loodzuur accu’s is dit slechts 20-30%, dieper ontladen zal de levensduur drastisch verkorten.

Hoe ver mag je een AGM accu ontladen?

Een AGM batterij mag tot 30% ontladen worden en heeft daarmee een iets grotere capaciteit dan de semi-tractie. Ook voor dit type geldt dat te diepe ontlading de levensduur verkort. Bij een gel-batterij is het elektrolyt gebonden aan een soort gelei.

Related Posts