Wat betekent onderbouw en bovenbouw?

Wat betekent onderbouw en bovenbouw?

De eerste 2 leerjaren van het vmbo en de eerste 3 leerjaren van de havo en het vwo heten onderbouw. De onderbouw bereidt leerlingen voor op het vervolgonderwijs in de bovenbouw.

Wat is bovenbouw bouw?

bovenbouw – Wordt gebruikt voor de bovenste delen van gebouwen of andere constructies, gesitueerd boven de fundering en meestal bovengronds.

Welke groepen vallen onder onderbouw?

Verder kunnen de acht leerjaren worden onderverdeeld in: onderbouw (groep 1 en 2) middenbouw (groep 3, 4 en 5) bovenbouw (groep 6, 7 en 8)

Hoe oud ben je in de bovenbouw?

derde klas: 8-9 jaar (groep 5) vierde klas: 9-10 jaar (groep 6) vijfde klas: 10-11 jaar (groep 7) zesde klas: 11-12 jaar (groep 8)

Wat is de betekenis van bovenbouw?

In deze betekenis is bovenbouw synoniem met tweede fase (havo en vwo). Leerlingen maken in de laatste klas een profielwerkstuk en doen eindexamen. De klassen onder de bovenbouw worden de onderbouw genoemd. Basisonderwijs. Op de basisschool wordt de term bovenbouw gebruikt om groep 6, groep 7 en groep 8 aan te duiden

Wat is onderbouw in Vlaanderen?

Met onderbouw bedoelt men in Vlaanderen de secundaire school na de middenschool. Het betreft het eerste en tweede leerjaar van het secundair onderwijs. Dikwijls bestaat een school immers uit een middenschool en een bovenbouw

Wat is onderbouw in het onderwijs?

Onderbouw. De onderbouw is in het onderwijs een benaming die algemeen gesproken wordt gebruikt voor de lagere leerjaren van het primair (in Nederland) en secundair onderwijs (in Nederland en België ).

Wat is onderbouw in de bouw?

onderbouw – Wordt gebruikt voor de dragende systemen en gedeelten van gebouwen of andere constructies die zich ondergronds bevinden of in de lagere gedeelten van constructies, wanneer men deze delen wil onderscheiden van de bovengrondse of hogere gedeelten, waarvoor ‘bovenbouw’ wordt gebruikt.

Wat is de onderbouw in het basisonderwijs?

Wet op het Basisonderwijs De acht leerjaren kunnen worden onderverdeeld in drie bouwen: Onderbouw: groep 1 en 2; Middenbouw: groep 3, 4 en 5; Bovenbouw: groep 6, 7 en 8.

Welke groepen vallen onder de onderbouw?

Hoe oud ben je in de onderbouw?

Dit zijn over het algemeen kinderen van 5, 6 en 7 jaar. Ook beginnen op sommige basisscholen de kinderen met het leren van Engels wat als fundament dient voor het Engels in de hogere groepen.

Related Posts