Hoeveel KW nodig per m2?

Hoeveel KW nodig per m2?

Om een temperatuur van 18° Celsius te halen, heb je minimaal 70 watt per vierkante meter nodig, uitgaande van een plafondhoogte van 2,5 meter. Elk graadje meer of minder komt overeen met 5%. Heb je een (half-)vrijstaande woning, tel er dan 10% bij op; Is je woning slecht geïsoleerd, tel er dan 15% bij op.

Hoe groot technische ruimte warmtepomp?

De exacte afmetingen van de binnenunit zijn afhankelijk van het merk en type hybride warmtepomp. De ruimte die je minimaal nodig hebt is 1,0×0,6×0,4 meter (hxbxd). Soms wordt er een buffervat bij geplaatst waarin cv-water zit. Dat heeft minimaal een diameter van 0,6 meter en is 0,7 meter hoog.

Wat is de inhoud van de boiler?

Dit omdat het warme water ook gemengd wordt met koud water. Met een thermostatische kraan wordt de temperatuur zo geregeld op een comfortabele 37 graden. Voor 200 liter warm water heb je dus een boiler inhoud nodig van 80 liter.

Wat is het vermogen van een boiler?

Een boiler heeft ongeveer 50W aan stilstand verliezen in een uur. Dat is dus 550 Watt in 11 uur of 0.55 kWh. Een koude boiler (120L) heeft 10.5 kWh nodig om op te warmen. Afhankelijk van het vermogen duurt dat 7 tot 3,5 uur. Als u die tijd afhaalt van de 11 uur zit u op 4 tot 7,5 uur.

Wat is een kleine boiler?

Het kleine boilervat heeft in de regel te weinig capaciteit om mee te kunnen douchen. Daarentegen is hij uitstekend geschikt om handen te wassen, het vullen van een emmer warm water, of om de afwas te doen. Deze boilers zijn eem oplossing zodat u altijd warm water in een bepaalde locatie heeft, zonder van de hoofdboiler afhankelijk te zijn.

Wat is een boilerinhoud in een bad?

Voor 100 liter warm water heb je een boilerinhoud nodig van 40 liter. Ter info: in een gemiddeld bad gaat zo’n 120 liter water, een reguliere douchebeurt vergt ongeveer 40 liter. Tel hier 30 tot 40 liter bij voor extra comfortabel gebruik (bijvoorbeeld langer gebruik en rainshowers).

Related Posts