Wat zijn die hele kleine vliegjes?

Wat zijn die hele kleine vliegjes?

Overlast kleine vliegjes Wanneer deze niet afkomstig zijn van de fruitschaal dan kunt u er bijna zeker van zijn dat u te maken heeft met de kleine rouwvlieg. In de meeste gevallen zijn deze irritante vliegende insectjes afkomstig van plantaardig materiaal, kamerplanten.

Hoe bestrijd je kleine zwarte vliegjes?

2: Aaltjes of nematode tegen kleine vliegjes Deze meng je met het water wat je aan je planten geeft. De aaltjes, of ook nematoden genoemd, vallen de larven aan en deze gaan vrij snel dood. Hierbij is het belangrijk dat je de grond juist wel licht vochtig houdt, zodat de aaltjes zich goed kunnen voortbewegen.

Rouwvliegjes, ook wel rouwmug, dondervlieg, mosvlieg, humusvlieg, varenrouwmug of varenrouwvlieg genoemd, zijn kleine zwarte vliegjes in huis die leven van allerlei plantaardig materiaal en paddenstoelen. In huis zijn rouwvliegjes vaak afkomstig van de aarde van kamerplanten.

Waar komen kleine witte vliegjes vandaan?

De witte vlieg vind je vaak terug aan de onderkant van bladeren van planten, waar ze hun eitjes achterlaten. Dankzij hun toxische speeksel en de kleverige afscheiding die ze produceren, beschadigen ze de bladeren van jouw kamerplanten en tuinplanten.

Kan een fruitvlieg steken?

Nee, fruitvliegjes bijten geen mensen. Ze missen de doordringende en zuigende monddelen zoals die van steekmuggen en dazen.

Kan je bananenplant in de tuin plaatsen?

Een bananenplant kopen kan je bijna overal doen, zowel bij de plantenafdeling van de Lidl tot het gespecialiseerde tuincentrum. Maar een bananenplant in de tuin plaatsen kan alleen maar als de temperatuur hoog genoeg is in de zomer, want alleen in de tropen voelt deze bijzondere plant zich buiten thuis.

Hoe veel water verbruikt een bananenplant?

In de zomer verbruikt de bananenplant ongeveer 2x zoveel water als in de winter. Als het in de zomer erg warm wordt, zullen de grote bladeren veel vocht verdampen. We raden dan aan om vaker water te geven. Over het gehele jaar genomen is twee keer per week voldoende.

Waar komt de bananenplant vandaan?

De bananenplant komt uit de tropen en vecht daar zijn hele bestaan om het licht. Een donkere hoek of een woonkamer waar te weinig licht binnen komt is niet geschikt voor een bananenplant en dan is een teleurstelling bijna onvermijdelijk. Een plek vlakbij het raam of buiten op het terras in de zomer is ideaal voor deze plant.

Wat is rotting bij de bananenplant?

Rotting bij de stam is het gevolg van te veel water. Snijd dit weg en geef voortaan minder water. Mocht de bananenplant toch last krijgen van ziektes of ongedierte dan raden wij aan om dit chemisch of biologisch te behandelen. Info ongedierte bestrijding.

Related Posts