Hoeveel omzet heeft Nike?

Hoeveel omzet heeft Nikè?

Nike, Inc. heeft het afgelopen boekjaar goed doorstaan als men kijkt naar de omzet. Het bedrijf wist namelijk in het boekjaar een omzetgroei van 19 procent te behalen en daarbij een omzet van 44,5 miljard dollar (37,2 miljard euro), zo blijkt uit het jaarverslag.

Hoeveel verdient Nikè 2020?

Morgen zal het Amerikaanse Nike haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 39,62 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 37,4 miljard dollar verdiende.

Wat is Nikè voor een bedrijf?

Nike is een Amerikaans bedrijf dat in 1964 is opgericht als Blue Ribbon Sports. Het concern, dat tegenwoordig sportschoenen, -kleding, -accessoires en -apparatuur verkoopt, veranderde in 1978 haar naam in Nikè, naar de Griekse godin van de overwinning.

Wat zijn de oprichters van Nike?

In 1955 komen de toekomstige oprichters van Nike, Bowerman en Knight, elkaar voor het eerst tegen op de universiteit van Oregon. In 1964 wordt Blue Ribbon Sports (BRS), de voorloper van Nike Incorporated, opgericht. In 1966 wordt Bowerman en Knights mondelinge overeenkomst uit 1964 schriftelijk bevestigd, ze waren nu officieel zakenpartners.

Waar is het hoofdkantoor van Nike?

Het hoofdkantoor van Nike is nog steeds gevestigd in Beaverton, Oregon Verenigde Staten. Sinds 1999 is het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika te vinden in Hilversum. Het Europese distributiecentrum vind je in Laakdal in België en van daaruit worden de sportartikelen van Nike verdeeld over Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Wat is de geboorte van Nike?

De geboorte van Nike. In 1972 komt de eerste schoenencollectie van BRS op de markt onder de naam ‘Nike’ en wordt ook het eerste sponsorcontract getekend met de Roemeense tennisster Emma Ballard. Nike is hier slechts een merknaam en wordt pas later de bedrijfsnaam. In 1974 wordt de Waffle Trainer geïntroduceerd in de VS,

Related Posts