Hoe heten de twee Horsten aan weerszijden van deze Slenk?

Hoe heten de twee Horsten aan weerszijden van deze Slenk?

Dit soort landschap is te zien in de Boven-Rijnse Laagvlakte, tussen de Vogezen en het Zwarte Woud. Hier vormt de Rijn een slenk, de Boven-Rijnslenk, en de Vogezen en het Zwarte Woud aan weerszijden twee horsten, twee de riftschouders.

Welke gebergten zijn er in Europa?

In Europa vind je vele gebergtes:

  • De Pyreneeën (Spanje – Frankrijk)
  • De Karpaten (Tsjechië – Slowakije – Polen – Oekraïne – Roemenië)
  • De Alpen (Frankrijk – Monaco – Italië – Zwitserland – Oostenrijk – Slovenië – Duitsland – Liechtenstein)
  • De Balkan (Bulgarije – voor tevens de grens met Servië)

Hoe heten de twee horsten aan weerszijden van de Bovenrijnse laagvlakte?

Vanaf Basel stroomt de Rijn door een slenk,de Bovenrijnse Laagvlakte. Aan weerszijden van deze slenk liggen hogere delen, horsten, zoals het Zwarte Woud en de Vogezen. In dit brede revierdal is de stroomsnelheid gering en maakt de rivier ruimte bochten.

Hoe ontstaan horsten?

Een geologische slenk (of ook wel graben) is een tektonische vallei ontstaan door twee ruwweg evenwijdige afschuivingsbreuken met een tegenovergestelde hellingsrichting. Als er omgekeerd tussen twee tegenoverliggende afschuivingen een ‘hoog’ ontstaat, spreekt men van een horst.

Waar zijn bergen in Europa?

Wat zijn bekende bergen in Europa? Enkele bekende bergen zijn de Mont Blanc in Frankrijk, de Matterhorn in Zwitserland, de Eiger en Jungrau in het Berner Oberland, ook in Zwitserland, Picos de Europa in Spanje, de Teide op Tenerife, de Grossglockner in Oostenrijk.

Wat er bijzonder is aan de middenrijn?

Het Rijntraject tussen Bingen en Bonn wordt “Middenrijn” genoemd. De Middenrijn doorklieft het Rijnlands leisteenplateau en stroomt door een steil, nauw dal met op de linkeroever de Hunsrück en de Eifel en op de rechteroever de Taunus en het Westerwald. De Middenrijn is het toonbeeld van een romantisch Rijnlandschap.

Related Posts