Inhoudsopgave
Hoe lang blijven kerststerren staan?
Ze kunnen wel een half jaar mooi blijven, dus tot ver na kerst heeft u zo kleur in de woonkamer. Kerststerren zijn ‘kortedagplanten’, wat inhoudt dat zij een periode lang minder dan 10 á 12 uur licht gehad moeten hebben om tot bloei te komen. Bij kwekers wordt dit proces aan het einde van de zomer ingezet.
Hoe krijg je een kerstster weer rood?
Ook bij kwekers kleurt de kerstster (Euphorbia pulcherrima) niet spontaan rood. De planten komen vormen hun gekleurde schutbladeren slechts nadat ze een periode ,,korte dagen” hebben doorgemaakt. De nacht moet dan ongeveer 14 uur duren, de dag slechts 10.
Kan een kerstster in de tuin?
Kerstster in de tuin Vaak worden kerststerren na kerstmis weggegooid, hoewel het niet om eenjarige planten gaat. Meerjarige cultuur is mogelijk wanneer men de plant in het voorjaar terug snoeit en nieuwe potgrond, gemengd met kokosvezel, geeft. De pot kan dan het beste buiten staan.
Hoe kleuren kerststerren?
De meeste mensen kennen de rode of witte kerstster, maar ze zijn er ook in verrassende kleuren als zalm, limegroen, roze en paars. Het zijn overigens niet de bloemen die kleur geven, maar het schutblad. De minuscule bloempjes zitten in het hart van de bladeren. Om ze te zien, moet je wel goed kijken.
Kan een kerstroos opnieuw bloeien?
De plant opnieuw aan de bloei krijgen Zelfs de kleinste hoeveelheid licht tijdens die donkere periodes zorgt ervoor dat de plant niet tot bloei komt. Het is dus wel mogelijk om de kerstster opnieuw in bloei te krijgen, maar het is heel wat eenvoudiger om rond de feestdagen een nieuwe plant te kopen.
Wat te doen met uitgebloeide kerstroos?
De uitgebloeide bloemen kun je telkens verwijderen voor een langere bloei, maar je kunt ze ook laten zitten om er zaad uit te winnen dat je eind mei, begin juni in potten of ter plekke in de tuin kunt zaaien. Je kunt een kerstroos ook vermeerderen door hem in september te delen.
Hoe kan je een amaryllis overhouden?
Amaryllis na de bloei Dus wat u moet doen om een amaryllis over te houden, is haar na de bloei op een zo warm mogelijke plaats te zetten met veel licht. Ideaal is een hobby kas of serre maar het kan ook in de tuin op een plaats waar ze zoveel mogelijk in de zon staat.
Wat doen met uitgebloeide kerstroos?
De afgesnoeide stukken kun je weggooien, maar dat hoeft niet. Je kunt ze laten uitgroeien tot nieuwe planten. Verder lezen over Kerstster stekken. De Kerstster overhouden is meteen een goede gelegenheid om hem om te potten met verse potgrond.
Kan een kerstster ook buiten?
Het beste moment om jouw Kerstster (Poinsettia) naar buiten te verplaatsen is zodra de kans op vorst helemaal voorbij is. Zoals hierboven al stond: deze plant groeit inheems in warme gebieden. De Kerstster kan absoluut niet tegen vorst. Bij het naar buiten verplaatsen van jouw plant kun je hem ook meteen terugsnoeien.