Hoe weet je wie je bent en wat je wilt?

Hoe weet je wie je bent en wat je wilt?

Het is zo belangrijk om jezelf door en door te kennen. Als je weet hoe je in elkaar zit, hoe je eigen denkpatroon is en hoe je jezelf uit in bepaalde situaties, dan kom je ook niet voor verrassingen te staan. Ik merk bijvoorbeeld dat ik mij echt niet meer schaam als ik emotioneel word om bepaalde dingen.

Wat je vindt zijn aspecten van je identiteit. Gedachten, labels, concepten en verhalen over jezelf. Herinneringen, overtuigingen, verwachtingen – allemaal dingen die jij ervaart maar die de wie ben ik vraag niet beantwoorden. Jij bent het bewustzijn waarin dit alles plaatsvindt.

Wie ben ik in het echt?

Je identiteit vormt zich door niet alleen hoe je bedraad bent, maar ook ervaringen in het verleden, de boodschappen van je ouders en belangrijke anderen. Wie je bent is ook ‘je bewustzijn van jouw doen, denken en voelen’. Door je hiervan bewust te zijn, kan je bewuste keuzes maken.

Wie ben ik antwoord?

Maar eerst brengt hij je ernaartoe. Wat antwoord je als iemand vraagt: Wie ben jij? Waarschijnlijk zeg je in eerste instantie je naam. Zo stel je je voor en je probeert een goed beeld neer te zetten bij die naam.

Wie ben ik wat kan ik en wat wil ik?

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Wie ben ik voor volwassenen?

In dit bordspel is het de bedoeling om zo snel mogelijk te raden wat er op het bordje voor je staat. Je speelt het spel in teams van maximaal 3 spelers en speelt drie ronden. Het team dat dan de meeste punten heeft gehaald is de winnaar! Geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar.

Hoe zorg je ervoor dat je krijgt wat je wilt?

Hoe krijg ik wat ik wil – 6 handige tips

  1. Wees duidelijk. Wees allereerst duidelijk in wat jij wilt vragen.
  2. Denk om je lichaamstaal. Lichaamstaal is één van de belangrijkste dingen!
  3. Vergeet niet de waarde van je vraag.
  4. Schrijf op.
  5. Durf brutaal te zijn.
  6. Laat je niet ‘de grond in boren’

Wie ben ik kandidaten?

Wie ben ik? is een komisch Nederlands spelprogramma waarbij twee teams bestaande uit elk drie kandidaten moeten raden wie, wat of waar ze zijn….

Wie ben ik?
Presentatie Caroline Tensen (1990-1999, 2020-heden) Mariska van Kolck (2000-2001) Tooske Ragas (2008-2009) Wendy van Dijk (2013-2019)

Related Posts