Hoeveel studiekosten kun je aftrekken?

Hoeveel studiekosten kun je aftrekken?

18.2.3 Maximumaftrek studiekosten Het bedrag dat u mag aftrekken als studiekosten en andere scholingsuitgaven na vermindering van de drempel is maximaal € 15.000. Er geldt geen maximum als u in het jaar van aangifte een studie of opleiding volgt tijdens de standaardstudieperiode.

Welke studiekosten aftrekbaar 2021?

Per jaar mag u niet meer dan € 15.000 aan scholingsuitgaven aftrekken. Aftrekbaar zijn de verplichte studiekosten. Denk aan lesgeld, collegegeld, cursusgeld, examengeld, instellingscollegegeld, verplichte boeken en readers, verplichte leermiddelen en dingen die u tijdens de opleiding en studie moeten beschermen.

Hoe maak je studiekosten af van je studiefinanciering?

Als je studeert, maak je kosten voor boeken of materiaal dat je voor je studie nodig hebt. Ook betaal je lesgeld of collegegeld. De kosten die je hebt gemaakt, mag je in je belastingaangifte aftrekken van je inkomsten. Een belangrijke voorwaarde is dat je de kosten zelf hebt betaald. Aftrek studiekosten afhankelijk van je studiefinanciering

Wat is de aftrek van studiekosten?

Ben je zzp’er en wil je een opleiding, cursus of training volgen? Dan zijn de kosten in veel gevallen aftrekbaar. In dit artikel lees je hoe de aftrek van studiekosten werkt en hoe je er optimaal van profiteert.

Wat zijn de zakelijke studiekosten?

Onder de zakelijke studiekosten vallen bijvoorbeeld inschrijfgeld, reis- en verblijfkosten en kosten van vakliteratuur en ander materiaal dat je verplicht moet aanschaffen. Ook de te betalen btw is volledig aftrekbaar. Tip: zorg dat je alle facturen en bonnetjes goed bewaart, zodat je deze indien nodig kan overhandigen aan de Belastingdienst.

Wanneer zijn de kosten voor de scholing aftrekbaar?

Tot de wijzigingen worden doorgevoerd geldt dat de kosten voor (bij) scholing aftrekbaar zijn wanneer duidelijk is dat jij ze voor je bedrijf hebt gemaakt. De Belastingdienst zegt hierover: Bij de beoordeling van de vraag of kosten aftrekbaar zijn, letten wij op het motief waarmee u kosten hebt gemaakt. Als duidelijk is dat u de kosten volledig

Related Posts