Is een sollicitatiebrief verplicht?

Is een sollicitatiebrief verplicht?

De meeste bedrijven die een sollicitatiebrief niet meer verplichten, laten de kandidaten wel nog de keuze om er vrijwillig een mee te sturen.

Welke aanhef sollicitatiebrief?

Tenzij je de recruiter in kwestie persoonlijk kent, is ‘geachte heer’ of ‘geachte mevrouw’ dus het meest gepast in een sollicitatiebrief.

Hoe schrijf je tegenwoordig een sollicitatiebrief?

met deze 9 tips schrijf jij een goede motivatiebrief

 • bereid je voor: inlezen in het bedrijf.
 • begin met een sterke openingszin.
 • laat je motivatie aansluiten op de vacature.
 • noem ervaringen die relevant zijn voor de baan.
 • laat jezelf zien.
 • doe alsof je de baan al hebt.
 • maak de brief niet te lang.
 • geen spelfouten.

Hoe belangrijk is sollicitatiebrief?

Een overtuigende en op maat geschreven motivatiebrief laat zien dat u de tijd heeft genomen om onderzoek te doen naar het bedrijf en om de behoeftes en functie-eisen van de werkgever te doorgronden. Het is uw kans om te laten zien hoe enthousiast u bent over de functie en welke waarde u kunt toevoegen.

Is een sollicitatie vertrouwelijk?

Gegevens die de sollicitant in zijn sollicitatie verstrekt zijn vertrouwelijk. De verspreiding van die gegevens wordt dan ook beperkt tot de direct bij de selectie betrokken personen.

Wat is belangrijker cv of brief?

Geen herhaling van je cv Het belangrijkste is dat je sollicitatiebrief geen herhaling is van je cv met langere zinnen of meer informatie. Je ervaring staat op je cv, je motivatie in je sollicitatiebrief. Daarom laat je brief ook meer van jouw persoonlijkheid zien.

Hoe begin je sollicitatiebrief zonder naam?

Onbekende geadresseerde Het kan gebeuren dat je de naam online niet kan vinden en dat zelfs na een belletje het niet duidelijk is voor wie de sollicitatiebrief is. Houd het dan simpelweg bij de volgende varianten: Geachte heer, geachte mevrouw. Geachte heer, mevrouw.

Hoe begin je een motivatiebrief aanhef?

Aanhef: gebruik altijd een specifieke naam in plaats van ‘heer/mevrouw’. Wees duidelijk wat je wilt. Laat dit in de inleiding van de motivatiebrief direct naar voren komen. Maak duidelijk waarom je juist deze werkgever hebt gekozen.

Hoe zorg je dat je sollicitatiebrief opvalt?

5 Tips voor een opvallende sollicitatiebrief

 1. Beschrijf je geschiktheid voor de functie tussen de regels door.
 2. Noem nooit je eventuele gebrek aan werkervaring.
 3. Wissel standaardformuleringen af met stijlfiguren of een retorische vraag.
 4. Zorg dat je professioneel overkomt.
 5. Laat zien dat je je huiswerk hebt gedaan.

Hoe schrijf je een vlotte sollicitatiebrief?

Een goede moderne sollicitatiebrief is niet stijf en formeel: de brieven van vandaag gaan steeds meer naar het niveau van spreektaal toe. Schrijf dus een makkelijk te begrijpen verhaal met een logische structuur. Waarom zou je in je brief een totaal andere toon aanslaan dan dat je ‘in het echt’ zou doen?

Waarom wordt sollicitatiebrieven gebruikt?

Voor goede kandidaten is een sollicitatiebrief een kans om zich te onderscheiden van de rest. kandidaten nog weinig (werk)ervaring hebben kunnen zij middels hun brief toch hun potentie laten zien. een goede indruk op u weten te maken.

Wat zet je wel en niet in je motivatiebrief?

5 x Don’ts voor goede motivatiebrieven schrijven

 1. Kopieer niet je cv. Je stuurt zowel je cv als je goede motivatiebrief naar de werkgever, dus het is niet handig als deze dan exact op elkaar lijken.
 2. Wees niet te bescheiden maar ook zeker niet te arrogant.
 3. Niet te lang.
 4. Zet je brief niet in de mail.
 5. Maak geen fouten!

Is motivatiebrief verplicht?

Bij spontane sollicitaties is een motivatiebrief een must. Het is de ideale manier om te tonen in welke functie(s) je geïnteresseerd bent. Beter geen brief, dan een slechte brief. Oordeel zelf of je brief een meerwaarde betekent en je kansen verhoogt.

Related Posts