Welke kleine vissen kunnen bij goudvissen?

Welke kleine vissen kunnen bij goudvissen?

Je kunt een goudvis prima samen met een sluierstaart houden. Het is echter wel belangrijk om dan zinkend voer te voeren, en beide vissen apart te voeren. Goudvissen zijn namelijk een stuk sneller en kunnen het voer al opeten voordat je sluierstaart er bij kan.

Waar kunnen goudvissen niet tegen?

Je zult ook regelmatig de waterkwaliteit moeten nakijken. Goudvissen kunnen prima leven in een aquarium zonder verwarmingselement. Het is wel belangrijk dat de kamertemperatuur redelijk stabiel is, want ze kunnen niet goed tegen grote temperatuurschommelingen. Hoe warmer het water, hoe actiever de vissen zullen zijn.

Hoe groot moet een aquarium zijn voor 2 goudvissen?

Per goudvis reken je gemiddeld 40 tot 50 liter water. Aangezien je goudvissen niet in hun eentje in een vissenkom zet, heb je dus een aquarium nodig van minstens 150 liter. Goudvissen willen de ruimte hebben om te kunnen zwemmen.

Hoe groot moet een aquarium zijn voor 4 goudvissen?

Goudvissen zijn koudwatervissen die je zowel binnen in een aquarium als buiten in een vijver kan houden. Het aquarium moet minstens 1 meter lang zijn. Sommige soorten worden wel 40 cm lang en hebben een aquarium van 4 meter nodig. In een aquarium hou je dus beter (kleine) siergoudvissen.

Welke vissen zijn geschikt voor een klein aquarium?

Welke vissen kunnen in een nano aquarium?

 • Heterandria Formosa, maximaal 3,5cm.
 • Boraras brigittae, maximaal 3cm.
 • Rasbora Galaxy, maximaal 2,5cm.
 • Boraras maculatus, maximaal 3cm.
 • Boraras Merah, maximaal 2cm.
 • Dario Dario, maximaal 3cm.

Hoe kun je zien of een goudvis gelukkig is?

Volgens Tinley-gedragstherapeut Marieke heb je een blije goudvis als-ie zichzelf kan zijn. Een goudvis heeft dus veel water nodig (minstens 250 liter) in een rechthoekig aquarium zodat-ie wat langer rechtdoor kan zwemmen en niet permanent rondjes hoeft te draaien.

Waarom gaan goudvissen naar boven?

Zuurstofproblemen uiten zich het meest zichtbaar bij de vissen: ze houden zich boven in het water op, happen naar “lucht” en zijn traag in hun bewegingen. Ze blijven ook rondhangen op de plekken waar zich de meeste toevoer van zuurstof bevindt, bijvoorbeeld de uitloop van een waterval.

Hoe groot moet een vissenkom zijn voor 2 vissen?

Een aquarium voor een gewone goudvis heeft een minimale inhoud van 120 liter nodig, en 50 liter extra voor elke volgende goudvis. Voor kleinere soorten goudvissen volstaat een aquarium van minimaal 100 liter en 40 liter voor elke extra goudvis.

Kunnen 2 goudvissen bij elkaar?

Een goudvis is een echte scholenvis die je eigenlijk met een stuk of 5 soortgenoten houden. Ook worden ze vrij groot. Als je ze echt goed wilt houden zou je ze in een aquarium van 2m moeten houden Omdat het een vis is die vrij groot wordt.

Hoeveel goudvissen in 25 liter?

Belangrijk is en blijft de hoeveelheid water per goudvis. Ongeveer 50 liter per goudvis moet worden aangehouden. Daarom horen goudvissen eigenlijk in de vijver. Simpelweg omdat de meeste aquaria te klein zijn.

Welke vissen bij Rasbora Galaxy?

Dwerg algeneter Otocinclus vittatus. Die moet je in groepje van minimaal 5 houden. Wat je ook nog kan doen is een appelslak, een sierslak, of misschien garnalen? Garnalen kunnen er bijna altijd nog wel bij, omdat die in een ander bestand zitten en het dus niet/nauwelijks hindert dat er nog veel andere vissen bij zijn.

Wat heb je nodig voor een klein aquarium?

Lees hieronder meer over alles wat je nodig hebt voor een volledig onderwaterleven.

 • Het aquarium. Het formaat van het aquarium bepaalt welke vissoorten erin te houden zijn.
 • De achterwand.
 • De voedingsbodem, het grind en de waterplanten.
 • Verlichting.
 • Verwarming.
 • Filter.
 • Decoratie.
 • Visvriendelijk water.

Hoe kan ik goudvissen kweken?

Goudvissen kweken. Goudvissen kweken doe je vooral door de kweekdrift een beetje te stimuleren. Verhoog het watertemperatuur een beetje, geef wat extra voedsel met eiwitten en zorg voor voldoende ruimte en beschutting. Vervolgens zorg je ervoor dat de kweekbak gereed staat. Essentieel bij goudvissen kweken.

Waar horen goudvissen wel thuis?

Waar goudvissen wel thuis horen. Goudvissen stellen net als andere vissen eisen aan hun omgeving. Ze horen eigenlijk thuis in vijvers of grote aquariums. Een goede omgeving is de omgeving die past bij zijn leefwijze. Een ruim aquarium met een temperatuur tussen de 10 en 20 graden.

Hoe moet je de goudvis voederen?

Het beste is de goudvis elke dag, in de ochtend en avond, een klein beetje te voederen. Anders stijgt de Ammoniakwaarde in je water te hard, ontstaat nitraat en sterven je vissen.

Waarom leggen vrouwelijke goudvissen eitjes?

Hoewel er verschillende vissoorten zijn die levende vissen baren, leggen vrouwelijke goudvissen eieren (kuit) waar de guppen uit komen. Het leggen van de eitjes heet “kuit schieten”. Nadat de eitjes gelegd zijn bevrucht een mannetjes goudvis de eitjes. De bevruchting vindt dus niet in de vis plaats, maar daarbuiten.

Related Posts