Kan iedereen een serviceflat kopen?

Kan iedereen een serviceflat kopen?

Eerst en vooral kan iedereen een dienstenflat kopen, er staat geen leeftijdsgrens op de aankoop. Wel staat er een leeftijd op het betrekken van de woonst: 65 jaar, al klopt dat ook niet helemaal. 25 procent van de erkende serviceflats mag bewoond worden door mensen jonger dan 65.

Wat is inbegrepen in een serviceflat?

In een assistentiewoning moet je zelf thuisverpleging of mantelzorg regelen indien nodig. Je moet ook zelf instaan voor je boodschappen, je maaltijden en het poetsen. Of je betaalt voor maaltijden die aan huis worden geleverd of poetshulp.

Wie komt in aanmerking voor een serviceflat?

Wie komt in aanmerking voor een erkende assistentiewoning? Iedereen van minstens 65 jaar oud, die zelfstandig wil en kan leven, maar in de (al dan niet nabije) toekomst best wat extra hulp zal kunnen gebruiken.

Wie komt in aanmerking voor serviceflat?

In een erkende assistentiewoning kunt u, als 65-plusser, zelfstandig wonen. Tegelijk is het een woning die aangepast en veilig is: er zijn handgrepen in toilet en douche, er zijn nauwelijks trappen, er is een oproepsysteem om hulp in te roepen.

Wat is het verschil tussen serviceflats en assistentiewoningen?

Een erkende assistentiewoning is de opvolger van een serviceflat. Het is een toegankelijke, comfortabele, leeftijdsvriendelijke en rolstoeltoegankelijke woonst die volledig voldoet aan de wetgeving die de overheid heeft opgesteld.

Wie kan een serviceflat huren?

Wie mag er in een serviceflat wonen?

Voor wie is de serviceflat eigenlijk bestemd? Serviceflats of assistentiewoningen zijn gericht op een oudere (+60) of een ouder koppel dat door een beroep te doen op thuiszorg en de permanentiedienst die een groep van serviceflats biedt, zelfstandig kan blijven wonen.

Wat is het verschil tussen een serviceflat en een assistentiewoning?

Wat kost een serviceflat om te huren?

Let op: bij het huren van een serviceflat betaal je een dagprijs in plaats van een maandprijs. Veel hangt af van de ligging, of het een nieuwbouw is en de grootte van de flat, maar meestal liggen de prijzen tussen de € 25 en € 60 per dag.

Wie mag in serviceflat wonen?

Wie mag in een assistentiewoning wonen?

Related Posts